E, ovako treba... > Plovila

Savet: Dalamatinka ili nesto drugo

<< < (13/22) > >>

Vlada 69:

--- Citat: Barba  22, 09, 2009, 10:16:36 pre podne ---Istranka (pasara 5m) sa Yamahom High Thrust 8HP ide 7-8 km/h uzvodno uz Dunav, a ne znatno je brza sa Tomosom 10. Dalmatinka bi sa jacim motorom morala brze, ali ne verujem da bi bilo ekonomicno ici preko 12 km/h.

PS. Vlado, Dalmatinka i Primorka su dosta vece od pasare.

--- Kraj citata ---

Ma znam,meni je to sve slican ako ne i isti tip korita samo razlicitih dimenzija.Hteo sam da naglasim razliku u podvoznosti...

samardza:

--- Citat: Dule  22, 09, 2009, 11:13:56 pre podne ---Barba je sto posto u pravu. Dalmatinka, Pasara i Primorka su zbog korita limitirane na nekih 10 - 12 km na sat. Dovoljan im je motor do 10 HP za tu brzinu. Mozete staviti motor i od 50 HP na brzini necete dobiti mnogo ali ce troskovi po kilometru biti visestruko veci. Primer... kapetanova ladja. Sa motorom od 50 HP je razvijao 12 a sa motorom od 10 HP ide u proseku 10 km na sat. A trosi 5 puta manje goriva.

--- Kraj citata ---

Dule stvarno dobar primer  :)

haklberisojer:
Ok. Meni odgovara i ta brzina (10 km/h) i potrosnja. Al da i uzvodno ide oko 10 km/h. Kud cu brze. Ja plovim da uzivam i razgledam a ne da kupim akcije na berzi...

Barba:
O brzini pasare mozes da procitas ovde:

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1087.0;attach=11247

Mozda je za Dalmatinku bolje imati 15HP, ali samo mozda.

haklberisojer:
@barba: hvala ti. za dokumentovane savete. Intersuju me takvi pdaci za Dalmatinku.

Kopka me ovo sto pojedini drugari ovde kazu za Dalmatinku da joj samo ime govori.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju