E, ovako treba... > Plovila
Savet: Dalamatinka ili nesto drugo
haklberisojer:
Hvala jos jednom na odgovorima. U pravu ste, i ja sve vise vidim da "ploviti se mora". Samo ne mogu uzeti neki zamrzivac na vodi. Nisam kicos, ali moje plovilo mora da ima, hm.., dusu:) I sto vise drveta unutra ...
Stakloplasticni mi izgleda, iako je skuplji u stratu, ima vise prednost na duze staze. I manje maltertiranja. Tako bar kazu na svim ovim sajtovima koje citam. Tako da... Ali ako se pojavi neki metalni koji je radio neko ko makar iole zna od hidrodinamici, estetici, ergonomiji onda...
@barba: sta ti se mota u glavi kad kazes metalni camac preko 7m? I dokle si ti stigao sa projektom za tvoj novi brod?
@giganova: hvala na savetima i pozivu. Jeste bezbednost plovila kod nas u Sapcu je nula. Glupo mi da istovarm - utovaram sve vrednije stvari uvek kad idem na camac. Uvek se kladim sam sa sobm dal mi je spalv obijen kada ulazim na njega. Nego svrati kad/ako prolazis pored njega na vino i pricu.
@dule: to i nije losa ideja: wc kao supruga eliminator ;) Sta mislis o hemijskom WC-u?
SALE NB:
Ovo za WC mogu samo da potvrdim iz ličnog iskustva! :taunt:
Što se tiče plovila, ako pričamo od tim pasarama, za upotrebu na reci je onda možda bolje pogledati čamac kao što je Titel 9.
To je plastični kabinaš sa "taban" koritom, dug oko 6m. Mnogo je povozniji i brži od Istranke, nudi isti ili veći prostor, a jeftiniji je.
I možeš svuda proći i pristati, pošto ima gaz od 20-30cm!
SALE NB:
Mi smo na Đerdap nosili hemijski WC na našem otvorenom gliserčetu, i dobro je poslužio. Praktična stvarčica, ako nema mesta za pravi. :good:
Bitna je samo ona hemija, kupili smo "Campinggaz" hemiju i stvarno ne smrdi, sve se razgradilo, pa se lako i jednostavno isprazni.
zorter:
Komšo, mnogo stvari je vec rečeno. Na ladju bez WC-a ženu ne vodi inače ćes zažaliti što ti je ta ideja uopšte pala na pamet.
Potpuno se slažem da je za nas najbolji tabanaš i to dužine 7-8m a širine najmanje 1,5m u tabanu (što je na talasnjačama oko 2m). I to (po meni) obavezno brodski motor do 25-30 ks, iz istih razloga koje je Dule naveo. A što se veza tiče, za sada jedino iole funkcioniše teg i bova dalje od obale ali onda moras imati pomoćni čamac da bi došao do ladje. Istina je da sve što se zaključava privlači lopove i znatiželjne, ali je i velika muka svaki put nositi sve potrbštine sa sobom. Meni se ovo leto donekle smučilo jer sam svaki izlazak na vodu morao nositi pentu (ponekad i dve), rezervar(e), vesla, vodu za piće, hranu, konopce....... i ko zna šta još. A uveče opet sve to nazad do kola i kući. Strašna je to muka i problem da ponekad iz istih razloga i odustaneš od uživanja za taj dan.
A što se čuvanja tiče, takodje sam imao problem da su deca ulazila na čamac, skakali po njemu, odvalili katanac sa sidra da bi se "vozili" koliko je dugačak lanac, i na kraju ne vodeći računa idarili u drveni čamac pored mene pa ga probušili na jednom mestu. Uf......grrrrrrrrrr :scare:
Inače, ja sam više za metal nego za plastiku, kad je u pitanju korito.
Za sada toliko od mene. Pozzzzzzzzz :good: :drinks:
zorter:
Dule, mislim da se priprema zakon o zabrani ispustanja fekalija u reku, tako da ce svi brodovi morati da zatvore otvore od WC-a i da ugrade fekalni tank. Tako da ce manje ladje imati jedino resenje - hemijski WC.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju