Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Dunav, Tisa, Begej, DTD, Dunav za 1. Maj
cira58:
Divna reportaza s obzirom na pocetak sezone. clap
vepar:
Ufff imaš tu preko 3 km od račvanja, ali u početku kanala ima realno mnogo manje drezge pa se može donekle. U sledećem postu sam hteo detaljno da opišem problem sa travom ali evo sada ću. Kada sam ulazio nekako nisam ni shvatio koliko tu ima trave išao sam sredinom i vrlo polako jer sam se plašio mreža kojih nije bilo. Pred sam kraj sam po inerciji došao do obale i tek tada uočio da ja praktično celim koritom stojim na travi. Čakljom sam probao da proverim dubinu i kroz 20 cm je zapela u mekano tlo, uspeo sam da je zabijem još skoro metar u neku vrstu treseta/ trule trave ne znam ni ja šta je to. Sutradan kada sam izlazio sam upalio glavni motor i pomoćnu 9.9 yamahu a kao gondolu sam izgurao brod iz plićaka. Jak vetar me je gurao na ustavu pa sam ubacio u brzinu pomoćni koji se ugasio u roku od 3 sekunde, zatim sam prekrenuo glavni koji je počeo da se guši uz jači gas sam počeo da se pomeram polako napred, na kraju sam sa skoro 2/3 gasa išao jedva 1-2 km/h. Noževi naosovini su radili kao kombajn to je čudo koliko sam trave vukao za sobom i šta je ostajalo iza. Malo rikverc, malo napred i samleo sam omanje ostrvo. Posle 500 m nije više bilo problema i uspeo sam polako da izađem iz tog malog kanala u veliki kanal. Dubina u ovom kanalu je skroz ok, prosečno 2m-2.5m a najplići deo je ispod mosta oko 1,5 m. S obzirom da nigde drugde nije bilo trave mislim da je ovo prohodno isključivo u aprilu a preko leta treba zaobilaziti ceo ovaj kanal.
zankiki:
Reci mi kako si plaćao prevodnice, ja sam do sada uvek plaćao na pošti unapred, ali me nešto mrzi, a i nikad se ne zna kad možeš sresti neki brod pa se ogrebati za prevođenje... Jesi plaćao prevodničaru u kešu?
vepar:
Da, i ja sam ove godine prvi put sve u kesu placao.
STG:
Da li ce neko reagovati na dogadjaj u prevodnici?
Mislim da valja podneti zvanicnu prijavu protiv odgovornog lica u prevodnici, a svedoke vec imate.
Cak i Udruzenje nauticara tu moze da se angazuje...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju