Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Dunav, Tisa, Begej, DTD, Dunav za 1. Maj
vepar:
Oko 21 do 22 c. Nisam ni video taj kanal sa koje je strane? Kada idem iz prevodnica desno?
zankiki:
Nije sa strane, morao si proploviti tuda... Kad dođeš iz Tise, posle 2km, ide pravo sa severa na jug...
vepar:
da, da, da sada kontam, u tom kanalu sam i noćio, jedno 300m pre proširenja u jezero-kanal. pre onog železničkog mosta. Nije loš, ali zbog 1. maja sva mesta su bila zauzeta pa sam jedva iščeprkao neko pristojno.
vepar:
Peti dan smo kao i do sada isplovili odmah posle kafe i rakije. Ovaj dan nas je čekala plovidba od oko 60 km jer sam nameravao da noćim u Ruskom krsturu odmah ispod ustave. Ustava je pretvorena u 3 bazena različite dubine koji su kaskadno postavljeni jedan ispod drugog a voda se u vidu slapova preliva iz jednog u drugi. Ruski Krstur se nalazi u slepom kraku kanala tako da sam brinuo da li će biti dovoljno dubine a plašio sam se i mreža, sajli i drugih naprava lokalnih "ribara". Plovidba je tekla uz opet jaku Košavu koja ipak nije pravila probleme već samo stvarala osećaj neugodnosti. Kanal je bio interesantan u delu oko Turije i Srbobrana uz mnoštvo prelepih salaša od kojih bih istakao salaš Tatić koji se nalazi preko puta Turije. Prevođenje u Kucuri je prošlo brzo i bez ikakvih problema. Posle Vrbasa kanali postaju izuzetno dosadni i monotoni. A vožnja nam se svima odužila i već nismo mogli da dočekamo odvajanje za Ruski Krstur. Slepi krak kanala ka Ruskom Krsturu je jako uzan i nije se moguće okrenuti bez naslanjanja pramca na obalu. Priroda je stvarno predivna ali pored lokvanja već sada ima drezge... Nisam ni shvatio koliko ima drezge dokle nisam došao do same ustave. Brzo smo se uvezali i požurili na prvo kupanje u sezoni. Voda u kanalu je bila 22 c a u bazenima sigurno 3-4 stepena viša. U neposrednoj blizini bazena se nalazi odlična čarda a kompletna okolina oko bazena je lepo uređena i uredno pokošena. Čak ni jak vetar nam nije smetao da uživamo u ostatku ovog dana.
zankiki:
Deluje prelepo, samo ne znam da li da pokušavam da se probijam kroz drezgu, ili da ostavim brod 1km ranije i prošetam do ustave i čarde?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju