Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Saradnja U.G "Moja Ladja" i Udruzenja profesionalnih ladjara Srbije

<< < (5/16) > >>

broker975fx:
Ti imas mali i brz camac, tebi u principu i nije neophodna ali svako sa vecim, tezim i sporijem plovilu bi je morao imati a posebno onaj koji nema pomocni motor koji je spreman da u nekoliko sekundi upali. Dozvolu nemam, koristim je za slusanje i komunikaciju ako je bas stani pani. Inace Vhf stanica se moze naci vec za 50, 60 jura ali kako god

Drivee:
LSI,
nebitno da li se proizvodi ili ne, baterije se proizvode. nadji slicnu i ubaci. Svaki battery centar ce ti to zameniti, a jos bolje, ubacis unutra Li On

LSI:

--- Citat: Drivee  29, 03, 2018, 14:57:08 posle podne ---LSI,
nebitno da li se proizvodi ili ne, baterije se proizvode. nadji slicnu i ubaci. Svaki battery centar ce ti to zameniti, a jos bolje, ubacis unutra Li On

--- Kraj citata ---

Пробао сам прошле године да нађем замену - нисам успео.
Тражио сам преко интернета код разних трговаца, код произвођача батерија... изгледа да се тај тип не прави.

deda:
https://www.facebook.com/prodajatokivokiradiostanica/

LSI:
Зоране,

Ради се о примени апликације Зело (Zello) о којој смо на нашем форуму већ причали. Ја нећу сад улазити у детаље - Марко је далеко боље од мене упућен у техникалије.

Суштина оног што желимо да предложимо јесте да се класична радио станица повеже с компјутером који ће омогућити пренос радио саобраћаја на 16. каналу на мобилне телефоне.

Ма шта да су вам неки људи рекли и ма колико тврдили да је то немогуће - нису у праву.
Управо то што ми предлажемо урадила је Шкотска обалска стража. Дакле, могуће је.

Ми смо тестирали апликацију и на нашим телефонима пратимо рад такси служби без проблема.

Шта је идеја овог предлога?
Као што је већ речено, желимо да омогућимо свим наутичарима који су на води, од којих готово сви имају мобилне телефоне, да могу да чују разговоре на 16. каналу.
Верујемо да то може да их прене и скрене им пажњу на то да се у њиховој близини налази неки брод, како би благовремено могли реаговати и избећи евентуалну опасност.

Да закључим, технички, то је могуће.
Да ли ми, као удружење то можемо сами? Можда.

С техничке стране, бродска радио станица може бити и она најјефтинија, типа Зонтон (боља и јача станица је свакако боље решење).
С организационе стране, потребна је особа која ће бринути да та станица буде укључена и повезана с рачунаром. Да ли нас има онолико колико је потребно?

Зато желимо да питамо представнике министарства и капетанија да ли би државне службе могле да дају потребну логистику.
Уколико би њихов одговор био позитиван, на овај начин могли би покрити читав ток Дунава, Тисе и Саве.

А ако они из било ког разлога одбију да дају логистику, онда ћемо видети да ли ћемо нас неколико да подесимо своје телефоне и да на неким локацијама активирамо наше "зонтоне" па бар на неким местима да имамо нешто што може да допринесе безбедности.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju