E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Zastitna boja

<< < (3/11) > >>

BOKAC:

Zorkin epoksi osnovni pokriva 6kvm za 1l "zamesane" farbe ako se nanosi kompresorom sto je sa kantom feropoksa dovoljno za 150 kvm...ne verujem da toliko ima na brodu povrsine za farbanje..

Verovao ili ne, na brodu od 8.5 m ima 160m2 povrsine za farbanje

drug_igrutin:
Ja danas nešto računao odokativno koliko ima kvadrata i za čamac 8x2 ispade da ima 130 m2, tako da nebi mnogo ostalo od te kante od 25 kg, a kad se dodaju i rebra sa unutrašnje strane, pitanje je da li bi išta i ostalo.
Jel to sigurno da je feropoks = epoksi osnovni?
Šta raditi sa unutrašnje strane, da li je dovoljno da se nanesu dva sloja osnovne?

BOKAC:
Igrutine,

feropoks=osnovna dvokomponentna iz Maestral programa. Uostalom, nadji na net-u telefon Zorke(ja ga izgubio),trazi tehnologa i oni ce ti ovo potvrditi.
Koristi se isti razredjivac kao i za epoksi osnovni. Za toliki camac ce kanta  od 25 kg da bude prava mera.

Pozdrav

giganova:

--- Citat: BOKAC  20, 09, 2009, 22:37:21 posle podne ---Igrutine,

feropoks=osnovna dvokomponentna iz Maestral programa. Uostalom, nadji na net-u telefon Zorke(ja ga izgubio),trazi tehnologa i oni ce ti ovo potvrditi.
Koristi se isti razredjivac kao i za epoksi osnovni. Za toliki camac ce kanta  od 25 kg da bude prava mera.

Pozdrav

--- Kraj citata ---

:good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:  PROVERENO

captjerry:
Jeste, feropoks je sigurno epoksi osnovni...tu nema dileme...
ja sam jedino protiv onog odokativnog mesanja A i B komponente...onda bolje zamesaj svih 25 kg pa sto ostane baci, nego da se igras...
ajmo ovako:
neka postoji neki brod Loa 8 i Boa 2m, neka ima potpuno ravno korito (najveca povrsina za farbanje), vrlo mali svans i ravne bokove (definitivno lose plovilo ali najveca povrsina za tu dimenziju, nema gubitaka na krivine i ostalo)...povrsine koje imamo su:
P1 - bokovi (oba ukupno), 2 x 8 x 1 = 16kvm
P2 - dno (taban), 8 x 2 = 16kvm
P3 - gornja povsina (krov staze, itd), 8 x 2 = 16kvm
P4 - krma 1 x 2 = 2kvm
P5 - neka kabina (neka bude recimo 6 dugacka i 1 visoka), 2 x 6 x 1 = 12kvm - prozori oko 4 = 8kvm
ukupno - 58 kvm x 2 (unutra) = 116kvm  broda sa velikim povrsinama za farbanje...vecina brodica od 8m nema visinu boka 1m, i nisu mu bokovi ravni a svans ostar

pritom, potrosnja epoksija po specifikaciji je 6-8 kvm/kg, znaci siguran sam da ce da ostane za bar jos jedan mali camac ukoliko se sve radi kako treba i ukoliko neko farba brod ovakvog izgleda...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju