E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Zastitna boja

(1/11) > >>

Gorio:
Koja je najbolja zastitna boja za metalnu jahtu,novu.I gde ista moze da se nabavi?Cuo sam za hampel dvokomponentnu,ali neznam gde da je kupim.

maki69:
Moj ceo brod spolja i unutra prvi sloj znaci zastitna boja Epoxy osnovna 1-2 sloja Zorka Yachting,pa posle od vodene linije na gore Polyuretan dvokomponentnu Zorka Yachting 1300din/set A+B,i to 2-3 sloja u tacnim intervalima,i po uputstvu.Imas je u Roma farbarama.A za Hempel neznam,mada je sigurno dosta skuplji i vrlo kvalitetan.

BOKAC:
Gorio,

sve je stvar budzeta kojim raspolazes. Zorkka ima potpuno  OK poliuretansku boju. Hempel je svakako bolji ali i skuplji (imas ga na marini NAUTEC ,www.nautec.rs).

Ukoliko se odlucis za Zorku, ne kupuj osnovnu iz yachting programa, vec trazi Feropoks koji se prodaje u kanti od 25 l. (radi se o potpuno istom proizvodu samo mu je naziv drugaciji i cena mu je daleko niza).Ovo opet zavisi od kolicine boje koja ti je potrebna.Meni "majstori" to nisu rekli (valjda nisu obavesteni), pa sam se bespotrebno nakupovao litarskih pakovanja.  Mislim da sam u Merkuru video Zorkin poliuretan A+B komponenta 1200 dindzi.

Pozdrav

kemppi:
Ja za zorkin poliuretan mogu da tvrdim da nevalja,jer gde god se zadrzi vlaga,tu probija farbu i prodire do celika i korodira,govorim o nadvodnom delu.to se ranije nije desavalo,verovatno im fali neka komponenta,pa proizvode od onoga sto imaju.Prosle godine nisu imali ni svih nijansi u prodaji,a i onako nemaju neki spektar boja.Epoksi osnovna im je dobra,jer se ne odvaja od lima,za epoksi katran nemogu nista da tvrdim,jer jos nisam vadio camce iz vode koje sam farbao.Jos da napomenem da sam sva plovila pre farbanja peskirao,tako da ne moze biti greska u pripremi,tj da je boja slabo uhvatila za podlogu,jednostavno nije se farba oljustila,vec propusta vlagu kroz sebe i celik ispod nje korodira.

Barba:
Pa posto tebe interesuje najbolja boja za zastitu, mislim da je besmisleno preporucivati ti Zorku, pre svega zbog nekonstantnosti kvaliteta. Ne znam zasto se kod nas smatra da je Hempel ne znam ni ja kakav kvalitet i sa cim je to Hempel poredjen kad ga toliko hvale. Ja sam sa Hempelom radio na plastici i imam samo reci hvale, ali sto se trajnosti tice morace godine da prodju da bi o njemu mogao da imam misljenje. Dosta se hvale i International boje, ali mislim da od nas ne mozes da ih nadjes. Da sam na tvom mestu ja bi se interesovao za engleske proizvode i proizvode severnih zemalja (Svedska, Danska, Norveska...)

Hempelov program mozes da nadjes u Tosinom bunaru u farbari pored Kleka, na raskrsnici sa ul. Pariske komune. Proletos su imali gotovo sve. Cini mi se da ga prodaje i Gros Inox na marini 4. juli. S obzirom da je Hempel hrvatski proizvod verovatno ga valja i beomarine (www.beomarine.rs)    

Ovde imas Hempelov prirucnik gde je data preporuka za zastitu:

http://www.mediafire.com/?nntz2ozcy0e

Pozdrav,

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju