E, ovako treba... > Россия

Neptun 23

<< < (26/39) > >>

neptun23:
jel neko zeli da se na prolece provoza NEPTUNOM pa da nam kasnije malo pomogne na forumu

Kapetan:
btw da li ste testirali koliko trosi na punom gasu ?

power70:
Tехническая характеристика: Двигатель - двухтактный, карбюраторный с водяным охлаждением; мощность двигателя при 5250-5750 об./мин. - 16,2 кВт, 22 л.с.; максимальная мощность 24 л.с. Число цилиндров – 2; рабочий объем цилиндров - 346 см. куб.; диаметр цилиндра 61,75 мм. Контактное зажигание; топливо - смесь бензина А-76, АИ-80 с маслом М-12ТП; Высота транца лодки - 0,380...0,400 м.; масса - 44 кг, в упаковке - 65 кг. Часовой расход топлива при максимальной мощности, кг/час, не более 8,5. Емкость топливного бака - 20 л. Генератор - 12 V (40 W).

http://www.moto-market.ru/mot.htm#n23

Kao sto teh.karakteristike kazu maksimalna potrosnja je 8,5kg goriva sto ce reci oko 10 litar (meni i manje ! ) :aikido:

budens72:
Ako troši 10 l na punom gasu,onda je to odlična potrošnja....Moj drug ima Veteroka,čini mi se 12 ks,ali taj guta ko lud...moguće da nije dobro naštelovan...

neptun23:
Potrosnja goriva zavisi od mnogih faktora, tako da u mom slucaju Neptun 23 na camcu Elan 401 ne prelazi 8l. uz jos jednu cinjenicu da sam sam u camcu. Ovo je nekoliko puta provereno .Interesantno je da na pomenutom motoru u karburatoru postoji iglica sa 5 mogucnosti polozaja kolicine protoka goriva . Tu dolazi do problema kada se povecava protok goriva tj dize se potrosnja motora, a motor  vrti isto kao i kada se smanji protok goriva i pravilno doda kolicina vazduha (obogati smesa).Takodje i prevelika kolicina vazduha tj vakum koji se stvara moze da poveca potrosnju jer motor radi na principu vakum povlaci gorivo. Prevelik vakum vise goriva. Nas svet to sve stavi na maximum ide kako ide i kasnije kao posledica je velika potrosnja ,desna ruka duza od leve jer tesko pali .Konacna prica se zavrsava manite se rusa. Neznajuci pri tom gde grese i da je motor solidan cak je pravljen od vrlo skupe ili ti kvalitetne legure AL i ostalih materijala vrlo uprosten i efikasan. Sve ovo mogu i prakticno da obrazlozim ako neko neveruje . Nije sve onako kako se vidi i cuje. Pozz iz NS

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju