Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Kabe Nautica - Razvigor

<< < (20/30) > >>

Drivee:
Ma iskreno, ne shvatam ljude koji kupuju plastiku pored alu materijala... ali ok.. o ukusima se ne raspravlja.

DuleN:
Apsolutno se slazem sa  calypso2... Zaista je velika sramota sta rade proizvodjaci plasticnih camaca.
Ja sam se sokirao kada je na plastikaneru starom 3 godine, koji je kod nas u marini, motor od 20 HP otkinuo zrcalo.

Drivee:
Neki lik-da mu ne spominjem ime, zna ga Zankiki, kome je Vlada pravio big foot, bas za njega, sto bi se reklo custom, pojacano zrcalo da moze veci motor, pojacana plastika, ma najbolji camac na dunavu itd, napukne mu zrcalo. I sta ce, zove Kiketa koji je radio tada kod Zmige Hunter, da to sredi, da pokrpi, krenuo ovaj da sece to a u plastici zalivena OSB ploca, verovali ili ne i to nesto tanko. Naravno, skroz trula itd.. Toliko...

LSI:
И ја сам прочитао овај текст и погледао слике. Заиста ми је жао што се то десило Кабеу и ЗокијуНС. Рекао бих да се не ради о осмози. Осмоза после једне сезоне у оптицају мени је незамислива и могућа само уколико је рађено веома старим материјалом и под веома лошим условима. Пре бих рекао да се овде ради о непоштовању технологије. Мислим да је у току производње рађено на брзину, слој на слој, без да је потпуно истиснут ваздух из претходно нанетог слоја. Још ако је то рађено у простору у ком је било много влаге у ваздуху, ето могућег узрока оваквог проблема.

Шта год да је, најпоштеније би било да произвођач врати паре и да људи купе нове чамце.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

STG:

--- Citat: LSI  18, 12, 2019, 09:16:08 pre podne ---И ја сам прочитао овај текст и погледао слике. Заиста ми је жао што се то десило Кабеу и ЗокијуНС. Рекао бих да се не ради о осмози. Осмоза после једне сезоне у оптицају мени је незамислива и могућа само уколико је рађено веома старим материјалом и под веома лошим условима. Пре бих рекао да се овде ради о непоштовању технологије. Мислим да је у току производње рађено на брзину, слој на слој, без да је потпуно истиснут ваздух из претходно нанетог слоја. Још ако је то рађено у простору у ком је било много влаге у ваздуху, ето могућег узрока оваквог проблема.

Шта год да је, најпоштеније би било да произвођач врати паре и да људи купе нове чамце.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

--- Kraj citata ---
Tacno tako, ali sta je danas ovde posteno, tj koliko ima pravde?

Uglavnom se slazem sa svim sto je napisano, nakon jedne godine je sumanuto da se pojavi ovakav problem i da diskutujemo na temu osmoza ili nesto drugo.
Ocigledno je da radionice za izradu camaca vode bitku, a da ispastaju kupci. Valja izneti i ostala negativna iskustva, nema razloga da se tako nesto krije.
Za nauk svima i kao dobra smernica onima koji se dvoume izmedju plastike i aluminijuma.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju