Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Kabe Nautica - Razvigor

<< < (19/30) > >>

zankiki:
Ovo su ozbiljni propusti (nažalost), ako čamac koji nema ni godinu dana dobije osmozu...
Nažalost, izgleda da je pojava više proizvođača čamaca doprinela da počnu da se utrkuju cenom (ali ne i kvalitetom), a mora se nešto i zaraditi (naravno), pa se štedelo na kvalitetu materijala.

Nadam se da grešimo, i da ovo nije osmoza... I da će proizvođači ozbiljno pristupiti saniranju problema.

DuleN:
Kabe, zahvaljujem se za predivne reportaze sa vode, koje sam pratio a praticu ih i dalje  55555 114
Sto se tice ovih mehura, tu mogu biti samo dva razloga: ili je ostala vlaga u plastici ili je krenula osmoza... I jedno i drugo ne valja, posebno kada se radi o novom i skupo placenom plovilu..
Kao sto je calipso posavetovao, i ja ne bih stavljao prajmer i antialgin, bar neko vreme, da bi se lakse mogli prtiti procesi koji se desavaju na camcu. Ako se mehuri ponovo pojave, camc treba vratiti proizvodjacu i traziti vracanje para...

Drivee:
proizvodjaci ne prodaju camce po modelu, nego se naravno cena formira po KG. Sto je tezi, to je skuplji i naravno, ako nadju neki jeftin materijal, koristice ga kako bi mogli vise zaraditi. Proizvodjaca ima puno, bas bas puno za ovako malu zemlju, te je konkurencija LUDA!

calypso2:
Ukoliko je osmoza, pravog saniranja ovde nema, da se ne lažemo   kuku . Meni je izuzetno žao što ovo pišem , posebno kada vidim koliko Kabe uživa u plovidbi i voli svoj čamac, ali upravo zbog toga treba da traži zamenu plovila za drugo novo korito ili da vrate novac nazad. Osmoza ili vlaga, šta god da se desilo je apsolutno nedopustivo na novom plovilu! Nema opravdanja ni kilogramima, ni materijalima, ni utrkivanjem sa cenom- to jednostavno ne može i ne sme da se desi. Pa ja imam Big foot kao pomocni camac 11 godina i non-stop je u vodi pa nema ni "o" od osmoze, a ne novo korito. Plovio sam kao  skiper na Fairline 42 koji je bio 1982 godiste i od prvog dana u čarteru i na moru (i to Jadranskom koje je među najslanijim morima) pa kada smo pregledali brod pri vađenju i servisu bio je kao nov. Kakva crna vlaga i osmoza za jednu sezonu!? Jbt iznervirao sam se  roll4 XKJHDGASED
Kabe molim te nam napiši šta kaže proizvođač-prodavac, šta misli da preduzme. Baš me živo zanima, jer od ovoga ne može imati lošiju reklamu!
Ps. Jos jednom, ukoliko se "sanira" ,ne dozvoli da ti proizvođač uradi na foru gratis ili da te nagovori na farbanje korita- nikako i NIKAKO šmirglanje korita, prajmer, antifaulin.

zankiki:
Sve se slažem sa tobom.... A ako je takva situacija svuda (evo i Zoran se javio sa problemima na svom hunteru), onda je trenutno najbolje kupovati ili polovne proverene, ili aluminijum kod Saleta...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju