Znaci drugari, dosli smo i do saznanja da se registracija plovila obavlja na tri godine i da je cena trogodisnje registracije ista kao i registracija za proslu godinu ( a ne 3 x proslogodisnja registracija) :).
Hvala na informacijama i srecno 
Не бих да кварим расположење али...
Сад дефинитивно знамо да се од почетка године примењује нови правилник о прегледу чамаца, видели смо да су неки наутичари већ регистровали чамце и да им регистрација важи три године. Сазнали смо да се и износ пореза плаћа приликом регистрације и да важи такође три године. Сазнали смо и да се осигурање врши сваке године.
Оно што мени смета у свему овоме то је чињеница да сам успео да нађем документ - Правилник о обавезном прегледу (и тд) али нигде нисам успео да пронађем писани документ по коме се регистрација и порез плаћају једном и важе три године - колико знам, то у капетанијама раде за сада на основу тумачења и упутстава добијених из надлежног министарства.
Иако се радујем као и сви остали овом поједностављењу и појефтињењу бављења наутиком, нећу се смирити све док не прочитам документ објављен у неком од бројева Службеног листа.