Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Преглед чамаца у 2018. години

<< < (18/42) > >>

zveki66:

--- Citat: Zox  14, 12, 2017, 16:25:26 posle podne ---Овом ће се веселити једино трули богаташи, док ће 95% осталих да сиса...

Ми смо као народ обично г.вно.

--- Kraj citata ---
Nisi jedini koji tako misli i nazalost si u pravu. Ko ne vidi da smo kao narod u svakom pogledu dotakli dno i da nas niko nece ne vidi dalje od svoje avlije ili palube. Svi propisi koji se izmisljaju na kraju koriste samo maloj (mada za moje pojmove velikoj) grupi ljudi za jos vece bogacenje ili za jos vecu bahatost. Tako ce biti vrlo verovatno i sa ovom zavrzlamom oko registracije i samogradnje. Pustim Dunavom i Savom ce uzivati i jurcati elita sa jahtama i gliserima bez bojazni da ce naleteti na neki smederevac od 300e jer takav za razliku od ovih prvih ne ispunjava uslove za registraciju.     

DuleN:
Bez obzira na sve sto se desava, milsim da je osnivanje udruzenja dobra stvar, jer mi ljubitelji vode i nemamo neki drugi nacin da uticemo na zakonodavca. Licni kontakti, pisanje, ... nece doneti bog zna koliko.. Malo vecu tezinu ima kada se obratimo od strane udruzenja, pa ma koliko to udruzenje ima clanova (to ne treba ni objavljivati iz razumnjivih razloga)...
Iz tog razloga smatram da je prvi i osnovni zadatak udruzenja forsiranje jasne i proste procedure za registraciju plovila !
Ovde se ogradjujem, da ovaj zadatak treba da bude za vec registrovana plovila ili plovila napravljena u radionicama i fabrikama koje vec imaju neophodnu dokumentaciju.
Koliko god nekome ne odgovaralo, tek na sledece mesto stavljam samogradnju. To je iz razloga sto i samogradnja treba da ima neka pravila, a sada ih nema.
Nije realno da svaki dokon zavarivac preko zime pravi u garazi plovila i da je nezadovoljan sto neko ne zeli to da registruje. I tu se nesto MORA menjati za dobrobit svih ljudi koji kupuju ta plovila...

PS
Naj ljubaznije bih zamoli da se u ovoj temi ne pise: kakav smo usran narod, koliko smo jadni i bedni, srbistanci i slicno..
Ja sam Srbin, rodjen na Ravnoj Gori,  pravoslavac, patrijahalno vaspitan i pripadam narodu koji je na svojim ledjima izneo svakakve gadosti ali je i danas ziv i ponosan!
Ponosim se time i molim vas da ne  karakterisete nas narod svojim kompleksima i nedostatcima !!!

zveki66:
Ne znam DuleN na koje komplekse i nedostatke mislis i cemu to isticanje gde si i sta si....i ja sam to isto i sta onda. Taj ponosit narod o kome ti pricas koji je svasta izneo na svojim ledjima vise ne stanuje ovde na zalost, savio se pod teretom sopstvenih briga i pukog prezivljavanja.

DuleN:
Zveki66,
Ja ne bih mnogo da filozofiram. Odgovaram ti cisto iz postovanja prema tebi:
Ovo je nauticki forum, a nautici se posvecuju ljudi koji imaju viska sredstava, manje ili vise svejedno, jer nautika je skup hobi...
Oni koji imaju viska, nemaju pravo da kukaju (osim ako vise nemaju nacin da jos malo prevare drzavu).
Ljudi koji imaju optimizma i ZNANJA i razume se zele da rade, nemaju problema da prezive i u ovoj nasoj drzavi. Dosta ljudi se "savilo" jer vise brinu sta se desava kod komsije nego kod sebe, a jedan covek moze da zivi samo jedan zivot - dva , tri cetri mu je mnogo...
I to je to..
Ja cu u buduce ignorisati sve politicke i politikanske postove, jer me politika ne interesuje i o tome ne zelim da pricam , a isto tako ne zelim da citam postove clanova koji kukumacu, a ipak mogu da odvoje par hiljada evra godisnje za svoj hobi - NAUTIKU...

MiletaStamat:
Slažem se sa Duletom i za to sam da politiku, i razne etikete treba izbegavati na forumu. Razumem i neke članove koji su ogrčeni stanje u društvu, ali ne vredi kukakti i samo kritikovati. Ja inače ne volim da pričam o politici nigde a kamoli ovde na forumu.
Pametnije bi bilo da se iskusni nautičari koji se dobro razumeju u nautiku i propise dogovore pa zajedno napišu neko pismo zakonodavcu, mail, ili šta drugo, može i u ime udruženja koje smo skoro osnovali,  sa svim primedbama i predlozima kako da se zakon usaglasi, uprosti, napravi u ime i za nautičare. Bolje da se donošeenje zakona i malo odloži nego da bude nakaradan. Nemam ništa proriv plaćanja registracije, pa bila ona na godinu ili tri godine, normalno ako je ona u skladu sa našim standaardom, da ne bude sada neko finansijsko dranje. Dobro kažete da se red mora uvesti u nautici, ne može svako praviti čamce i ne može svaki napravljen čamac ploviti. Mi možemo ovde pisati danima, ali ako se ne uključimo negde da bar zakonodavac shvati da postojimo, ništa od priče, i dalje će registrovati ko je registrovao i pre, onaj ko nije ranije, neće ni ubuduće, i sve ostaje isto.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju