Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Преглед чамаца у 2018. години
Misha D:
Da bi se preslo iz stanja koje si naveo i kome i sam pripadas ako si pripadnik istog a ne neki provokator sa strane, moraju se postovati neka pravila koja vladaju u drugim sredinama koje su tebi ocigledan primer.
Bilo bi kulturnije da vise u svom recniku upotrebljavas zamenicu JA, ostavi ostalima da zakljucuju gde su i ko su.
Bilo bi dobro da se samoukines malo na neko vreme.
Tamo gde mislis da je bolje nego ovde pozuri, jedva cekaju.
Ovde se ljudi trude da prevazidju neke probleme a ne da vode glupe politicke rasprave.
oblak:
Samogradnja je dozvoljeni nacin gradnje u evropskim zemljama. Bio sam na 3 sajma u Friedrichshafen_u i gledao kako ljudi izlazu svoje gradnje. Naravno da se uradi tehnicki pregled pre prve registracije ali nemaju uslov da mora izgradnju uraditi sertifikovana radionica. Uostalom zato se i prodaju toliki projekti Brus Robertsa i slicnih... Svi se mogu uveriti na bilo kom Holanskom sajtu koliko ljudi samostalno gradi svoj brod tako da ta prica o redu ne pije vodu. Takodje nije potrebno za plovila do 15 ks imati ni polozen ispit a da ne govorim da se hobi nautika i ne oporezuje pri prvoj registraciji. Jedno je komercijala drugo samogradnja. KOd nas je ocigledno na snazi potkivanje koze odnosno prosirivanje poreskih dazbina na svaki segment drustva pa zasto ako na bebi mleko u prahu se placa pdv ne bi i na nautiku. Ja prvi postujem sve sto je u cilju bezbednosti i opstog dobra al ovo je cista nesposobnost da se uredi oblast a da gradjani zbog kojih zakoni i postoje budu zadovoljni. Taprica o registracijama u marini znamo kako se zavrsila, znamo svi kako to prolazi i o cemu se radi. Samo se pravi prostor da se zakon jos vise ne postuje jer i nije po meri coveka a da razni muljatori pocnu da "prodaju" planove, pecate i ateste sto se vec pocelo raditi. Vec se zna tarifa pecata na projekat i tarifa pecata na "fakturu". Ne donose se tako zakoni , ne radi se po meri digitrona vec po meri ljudi.
kole:
--- Citat: Zox 14, 12, 2017, 16:25:26 posle podne ---Овом ће се веселити једино трули богаташи, док ће 95% осталих да сиса...
Ми смо као народ обично г.вно.
--- Kraj citata ---
Piši u svoje ime.
DuleN:
Potrosio sam dva ipo dana da procitam ove zakonske i pod zakonske akte, uredbe, odredbe,...Iako sam dosta solidno obrazovan i rukovodim nekoliko firmi, nisam uspeo da pokhvatam kraj s krajem... Kao zakljucak nakon citanja mogu da izvedem dva zakljucka:
- Ili je ove dokumente pisalo neko drustvo nepismenih
- Ili je bukvalno prevedeno sa nekog jezika, verovatno preko Google prevodioca...
Potrosih sate da uporedjujem zakon koji stupa na snagu od prvog januara sa popravkama zakona. Ma to je totalna budalastina... Tamo su i brodovi i splavovi i burici i bove... Bog sveti ne moze da se snadje...
Ono sto mogu da kazem kao covek koji je prirodom posla primoran da svakodnevno cita sluzbene glasnike, zakone i njihove popravke je: ovim zakonom nista nije niti ce biti regulisano ! Zakonodavac je morao zbog tranzitne plovidbe inostranih BRODOVA da se usaglasava sa zakonima ES, ali to je totalno nakaradno regulisano i mislim da ce biti problema u svim segmentima napisanog...
U stvari, prosto receno, nas nauticara u tom zakonu i nema...
Nas status ce verovatno biti regulisan nekim pod zakonskim aktom, pa kako nam bude.
S obzirom da zakonodavci vec 5 godina ne mogu da regulisu kakve takse ce placati automobili nad 2000 kubika , koji su 10x masovniji nego mi nauticari, ne nadajte se brzom i kvalitetnom resenju...
yopatami:
Brzo može i da bude
Al kvalitetno jok
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju