Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Преглед чамаца у 2018. години
MiletaStamat:
З А К О Н
О ПОЛИЦИЈИ
“Службени гласник РС“, бр. 6/2016 од 28.01.2016. годинеПровера заставе, гоњење, заустављање, задржавање и спровођење пловила
Члан 98.
У обављању полицијских послова на рекама и унутрашњим водама полицијски службеник може, у складу са посебним прописима, да:
1) провери заставу пловила;
2) заустави пловило;
3) прегледа исправе пловила и лица на пловилу;
4) прегледа пловило;
5) гони пловило;
6) задржи пловило;
7) спроведе пловило надлежном органу.
Гоњење пловила из става 1. тачке 5) овог члана може започети ако се пловило не заустави након упућеног позива на заустављање видљивим светлосним, звучним или знаковима међународног сигналног кодекса и са удаљености која омогућава пријем позива.
Ако се пловило које се гони не заустави, полицијски службеник дужан је да га заустави маневром или употребом другог средства."
-Verujte mi ne bih voleo da niko dodje u situaciju da vidi ta druga sredstva.
Kolibri:
Zakon o policiji predviđa primenu navedenih ovlašćenja po ispunjavanju uslova predviđenim ZKPom. Tek kada se ispune uslove koje sam već naveo mogu da postupe po ovom Članu i imaju još jedan koji se odnosi na dokumenta
Kolibri:
To je sam početak ovog člana, kad se ispune propisani uslovi.
Primer, uživaš na vodi i potpuno si ispravan, nema te ni u jednom propisanom uslovu. Policijski čamac te zaustavi i izvrši kontrolu koja pripada Inspekciji plovidbe.
Po jedan ti povređeno ustavno pravo na slobodu kretanja
2. Ustavno pravo na nepovredivost stana i drugih objekata
MUP na sudu nije dobio samo onaj ko ih nije tužio.
Kolibri:
Po pitanju Zakona i Pravilnika, sajt na kome možete da vidite budućnost je CESNI.
Organizacija je Centralni Evropski Standard Navigation Inland.
Sve što se dešava stiže odatle.
Uopšte nije loša ideja, cilje da da na celom kontinetu važe ista pravila.
Naravno naši ko naši dosta toga naopačke primene. Javljale se se i brutalne greške u prevodima.
Zoran T:
--- Citat: LSI 10, 01, 2018, 21:07:48 posle podne ---Полако. Не бојте се унапред.
Тако сте закукали и кад сам написао да ће се прегледи обављати сваке треће године.
И шта се догодило? По свему судећи, овог пута ће и нас сунце мало огрејати.
А што се тиче дефиниције јахте, та дефиниција је унета у закон о пловидби и лукама на унутрашњим водама још 2016. године.
Да су хтели да нас ... у мозак, могли су то у претходном периоду. Али - нису!
Можда неће ни сада.
Или можда још нису приметили шта пише у уводном делу закона? Ко би га знао? Ваља сачекати...
--- Kraj citata ---
ma ,mislio sam na ono pod 20)...ako vide onaj sator sa regate na pramcu i wc ispred bi ce i tvoj camac "jahta" za visednevni boravak
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju