Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
ČARDA 1215- Stari Slankamen
DuleN:
Krcka se krcka..
MiletaStamat:
Pa stiglo je proleće, sve se živo budi, pa što ne bismo i mi nautičari, neumorni ljubitelji čamaca, reka i njenih obala. Gde ćeš lepšeg mesta da se otvori ovogodišnje nautičko druženje, nego medju prijateljima u Starom Slankamenu, na obali Dunava, gde se pored Čarde ljuljuškaju barke, kao da nas mame da zaplovimo uz i niz reku. Ko zna možda se pored dobre hrane, pića, prijateljskog ćaskana neka barka ponudi i provozi nas talasima Dunava, čak do mirne i pitome Tise, da je pozdravimo i kažemo da ćemo je ove sezone češće obilaziti.
Za hranu ne brinemo, u Duletove kulinarske majstorije smo se već uverili, Marko je u ČARDI ohladio piće, a Laki vas je pozvao, pa čik ne dodjite. Dobićete veeeeeliki minus, i mnogo toga lepog propustiti, a znam sigurno oni koji budu tu uživaće svakom porom svog nautičkog bića.
LSI:
И ето, догодило се...
Мада још увек зимски, данашњи дан је по свему био пролећни. А ако је пролеће, онда је време да се наутичари окупе и провере како је ко презимио и како ће провести ову сезону. Зато смо се данас у нашој марини окупили нас неколико.
Занимљиво ми је било да приметим да су и остали, као и ја, изашавши из аутомобила, прво отишли да обиђу чамце, а онда је уследило поздрављање и почетак разговора. Било је договорено да ћемо се окупити око поднева, али сви смо стигли раније, чак и Занкики који је најавио да ће због посла доћи касније од осталих. Биће да смо се ужелели једни других.
Жао ми је што доста вас није дошло али ја сам у једном тренутку избројао да нас је било двадесет четворо.
Слике ће показати ко је био и шта смо радили, а ја бих се захвалио, пре свих, Душану који је скувао свадбарски купус за који су сви имали само речи хвале (ја ћу га јести тек сутра па ћу тек онда да се придружим похвалама - што се да видети и на слици - Купус за понети).
Више него укусан купус, у коме је било седам или осам врста меса, који је куван више сати јуче и данас, у сласт је поједен, а онда су уследили колачи које је обезбедио Неша. Некако истовремено, на столу се задесила и Бисина проја - било је за сваког по нешто.
Наравно, заливало се обилно. Пива није мањкало, домаћи розе, сокови, вода...
Марко и Злата су се потрудили да послужење буде брзо и у право време.
О чему смо разговарали - можете само да нагађате али било је ту много оног што је везано за наутику, а чини ми се, било је још више шала на рачун овог или оног присутног.
Све то су лепо заокружили тамбураши, тако да је доживљај био комплетан. Та, у чарди смо били и какво би то окупљање било без тамбураша.
Ево сад мало слика, а ја се захваљујем свима који су дошли и допринели лепој атмосфери - ви, остали, који нисте могли данас, дођите нам неком другом приликом!
MiletaStamat:
Laza kaže baš sve kako treba, ne bih ja tu nešto dodavao. Vreme nas je poslužilo, o raspoloženju da se ne priča, vidi se i po slikama. Dule je opet nadmašio sebe u veštini kulinarstva, kupus se pojeo u slast, samo nešto mi nije jasno, kako to Dule kuva, više bilo mesa nego kupusa 6589 Marko se potrudio da ne manjka pića. Jedan zaista kvalitetno proveden dan, sa prjateljima, na mestu gde se ne može drugačije osim uživati. Dunav, čamci, Čarda, sunce, prijatelji, sve kako treba da jeste.
Osmeh na mom licu samo dokazuje da sam baš uživao, a lagano ljuljuškanje čamaca iza mojih ledja je melem za oči i dušu.
BataVoja:
Svaka vam čast, lepo ste se proveli. Nego nešto gledam Lazu sa šerpicom, pa se setih da je predsednik Srbije, da ga ne pominjem, pričao pre neki dan, kako mu je tata u Vladu Srbije doneo šerpicu sa jelom, pošto mnogo radi pa ne može da stigne da jede.
Tako i naš predsednik Udruženja, pošao njegovim stopama, počinjem da se brinem da će da nam poveća članarinu duplo. no125
Pozdrav svima, spremam se za 1. Maj kako ste najavili neko druženje.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju