Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
ČARDA 1215- Stari Slankamen
LSI:
Надао сам се да ће нам Звеки и Неша дати мало више података о самој пловидби и неку сличицу али верујем да су им се прсти смрзли па им не замерам.
Ваљда ће бити и то, кад се мало згреју.
Док се они не јаве, ево пар ситница које сам ја упамтио.
На пут из Земуна ка Старом Сланкамену кренули су чамцем Дунас, а за погон имали су ванбродски мотор, Јамаху од 6 КС. Уз једну паузу у Белегишу и краћу вожњу по Тиси у потесу ушћа до марине у Старом Сланкамену стигли су за нешто више од три и по сата и потрошили су око 6 литара горива.
За повратак било им је потребно нешто мање од три сата. Претпостављам да су потрошили и нешто мање горива тако да верујем да им то није био нарочито велик трошак знајући да су препловили нешто око 90 км.
Имајући на уму да је у најтоплијем делу дана (кад су они већ седели крај топле пећи у ресторану) температура била око 8 оС, онда вам је јасно зашто мислим да је ова вожња била прави подвиг.
DuleN:
--- Citat: Zox 02, 01, 2018, 14:04:58 posle podne ---Каже се да како започнеш годину, таква ће и бити. Започели сте је радошћу, оптимизмом и песмом. Има ли ишта лепше од тога?
Браво за све! 114
--- Kraj citata ---
Bas mi je zao sto se i ti nisi pojavo, ali stvarno. Imam i svedoke da sam to prokomentarisao dok sam jos bio u stanju "ima veze sa mozgom" jh
Neki drugi put, nadam se...
A meni, ako cela 2018 bude upola kao prvi dan, bicu naj zadovoljniji covek na svetu, jer cu biti okruzen pravim drugarima i dobrom vibracijama...
Jos jednom svima VELIKO HVALA !!!
zankiki:
Sve što bih dodao bi bilo suvišno... Da nam je što više ovakvih dana u sledećoj godini!
zankiki:
Vid Duleta kako pazi da sve bude u redu!
zveki66:
Dule je genijalac covek i pre svega pravi domacin, drago mi je sto sam ga upoznao, naravno i sve ostale koji su taj dan bili u Cardi.
Sto se tice Gosn Laze sve sto bih rekao je suvisno hi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju