Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Od maja do novemba 2 deo

<< < (2/6) > >>

cira58:
        Stojkova ada. To je deo Dunava meni veoma poznat. Imao sam prelepe ulove a i drugare iz tog dela Srbije. Riba je i ovde radila veoma slabo ali mi smo imali veliki izbor. Odlazili smo u Kostolac zatim u Gaj i bilo je lepo.

cira58:
         Ništa ništa ništa i negde pred sumrak Pištin štap se zabi u vodu. Da ne lazem jedno 15 minuta trajalo je izvlacenje soma od 24 kila. U meredov ne moze, sreca da smo imali kuku (hvala Stijaku za kuku). Šta cemo s njim ? Da ga pojedemo ne mozemo a da ga prodamo tesko to ide. Sreca, bas tog dana je Top prolazio i prihvatio da ga ponese u nasu marinu.

cira58:
            Vetar nas je oterao u Gaj a i malo da se odmorimo. Stvarno je lepo treba boraviti najmanje tri dana i uzivati. Cekamo da stane vetar a potom bi krenuli prema žilavi.

cira58:
         Žilava. Jedno od najomiljenijih mesta za pecanje. Koji god da vetar duva uvek se nadje neki zaklon za mirno pecanje. Pecali smo na glavnom toku Dunava potom s druge strane ostrva. Bila je po neka grabljiva riba ali nista od šarana. Vremenske prilike poterale su nas nizvodno prema Čibukliji a potom ulazak u kanal DTD kod Rama.

cira58:
        Vec dugo smo na vodi a nismo jos na polovini. Usli smo u kanal i sada sledi najgori deo puta. Ja sam za to da razdaljinu od 156 km predjemo za tri dana, ali me ovaj moj madjar Pista dribla. Hoce da vozimo samo od 6 pa najdalje do 9 sati pa kad stignemo ? Prvi nesporazum izmedju nas. U kanalu nema sta da se vidi temperatura vode je oko 27 stepeni. O pecanju i ne razmisljam, sreca da imam dosta knjiga pa sta bude.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju