Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Od maja do novemba 2 deo
cira58:
Plovimo kanalom i stajemo ispod mosta kod Kajtasovog. Devet je sati. Nece Pista dalje. Kaze sutra nastavljamo. Uvazavam njegove godine, dobro da sam i njega nasao za ovakav put. Zabacujem poneki stap reda radi.
cira58:
Prva prevodnica Kajtasovo. Ulazimo unutra prevodnicar nas poziva da dodjemo kod njega. Penjem se i nosim sve sto mi je potrebno. Ovo je moje cetvrto putovanje ovim kanalom. Upoznat sam procedurom. Prevodnicar mi skrece paznju da svako plovilo mora platiti prevodjenje. Na moju tvrdnju da se placa jedno prevodjenje, bez obzira da li u prevodnici jedan ili deset camaca. Prevodnicar zove telefonom sefa. Šef Borjan mi govori da platimo prevodjenje a da on moze da nam naplati i plovidbu kanalom. Šta ces. Šut sa rogatim ne moze. Dobro je, da nam ne naplate i disanje vazduha. Placamo i prolazimo sa gorkim ukusom. Ovo dole je Pobunjenik camac kojeg sam imao do prosle godine.
cira58:
Plovimo sporo i dugo putujemo. Dolazimo do druge prevodnice Botoš. Neraspravljamo mnogo vec placamo sta nam kazu i izlazimo iz prevodnice. Monotono putovanje. Kad vidis neki most obradujemo se da stanemo ispod njega. Stadosmo ispod mosta u Kleku. Tamo smo se snadbeli gorivom i ostalim stvarima.
cira58:
Prodjose osam dana od ulaska u kanal. I evo nazire se N Bečej. U prevodnici druga prica, normalni neki ljudi. U razgovoru sa prevodnicarem kako on kaze. Nigde u Evropi se ne naplacuje prevodjenje za mala plovila. Neznam nisam tamo plovio. Ulazimo u najlepsi srpski grad na Tisi. Boravimo jednu sedmicu tamo i spremamo se za novo prevodjenje na glavnoj prevodnici.
MiletaStamat:
Ne znam kako vi ali ja uživam čitajući tekst i gledajući klipove. Bravo za pustolove ok
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju