Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Od maja do novemba 2 deo

(1/6) > >>

cira58:
            Pocetkom 2017 prodao sam pobunjenika i kupio nesto manji al camac od drugara iz moje marine. S obzirom da godine pristizu uzeo sam camcic sa kojim mogu lakse baratati, odnosno vratiti ga kada voda opada, lakse ga vezati itd. Prosle godine mojom nepaznjom polomio sam elisu na brodskom motoru pa sam sada presao na vanbrodske motore. Ali to je tema za neki drugi  put. Ovo mi je 5 camac nadam se i poslednji a na slikama koje se nalaze u galeriji mogu se videti camci. Tokom ovoga pisanja ubacivacu sliku svojih bivsih i sadasnjeg camca.

cira58:
      Prosle godine plovili smo uzvodno Tisom pa kanalom do Bogojeva pa u staklaru i nazad za Beograd. Sve to trajalo je oko 5 meseci ja sam se zbog slomljene elise vratio nesto ranije. Ove godine plan je da idemo nizvodno do Rama pa u kanal DTD i izlazak u N Beceju a potom spustanje do Titela i boravak u njemu. Ekipa smo Pišta i ja treceg nismo mogli pronaci uostalom mi smo pustolovi. Polazak je bio zakazan za 20 maj. Tako je i bilo. Prvo odrediste bile su male vode nama izuzetno poznat teren. Od ulova upecali smo uglavnom belu ribu nista znacajnije pa smo posle sedam dana resili da se spustimo do ljubavnog ostrva. Spuštali smo se laganom voznjom ili plutanjem. Uzivanje je pravo.

cira58:
       Samo ime kaze da se nismo napecali na ljubavnom ostvu. To ostrvo sluzi necemu drugom. Grocanska ada pa Djokina ada i na kraju Banatska ada. Nezna se koja je od koje lepsa. Ali ni tu nista od pecanja. Jedino druzenje sa finim domacinima grocanske marine, koji su nas ugostili i dozvolili da se vezemo i snadbemo. Petnaestak dana, taman od penzije do penzije, bilo nam je dovoljno. Odlazimo nezadovoljni ulovom ali prezadovoljni prirodom i rekom tog dela Dunava.

cira58:
        Spuštamo se Pišta i ja od Banatske ade pa do Smederevske, gde smo trebali prenociti a potom uci u Kovinski dunavac, videti mog prijatelja Jovana kome sam prodao brodic Švrću (slika iznad). Jedan dan pecanja na smederevskoj adi donelo nam je somce nesto manje od 3 kg taman za riblju corbu koju smo lepo napravili.

cira58:
       Lepo popodne u Kovinu i snadbevanje u njemu. Ali se ipak odlucujemo da nastavimo desnom stranom Dunava, i udjemo vec jednom u tu Moravu. Puno puta sam prosao ali nikada nisam usao u tu nasu najvecu domacu reku. Uplovljavam u Moravu koja je iz uzetno mutna plovim prvi kilometar i oustajem. Vracamo se u Dunav i nastavljamo prema Stojkovoj adi. Posle Švrće ovo je Natrix kojeg sam napravio u Belegisu imao ga od avgusta do januara i onda ga se resio. Prodao ga drugaru sa posla i sada je u marini željeznicar.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju