E, ovako treba... > Restauracije

To skace to prska to se buni.nece kuci place histerise ...

<< < (5/18) > >>

mesechar:
U medjuvremenu sam uradio skidanje viska kojekakvih konektora prikljucaka ventilacionih otvora ostataka drzaca i ostecenja kroz nastalih posle skoro 4 decenije od kada je ova gospoja sacinjena . Za neverovati koliko je debeo gelkoat i uopste plastika:)
Dve nedelje sam cekao da mi majstor za tende zavrsi ..mislim uzeo je merku dan posle dogovora i uzeo akontaciju al dok je sasio....salim se tenda je komplet sa materijalom kostala 250evra .. sto mi se cini i nije tako strasno 40e materijal 20eraflesusi 45e inox bravice i jos 10 inox drikeri...ostalo su ruke.

mesechar:
A onda je na red dosao plafon..mislio sam da je to najkompleksniji estetski i majstorski zahvat. Dvoumio sam se oko izbora materijala.. i izbor je pao na vestacki materijal...odustao sam od spera jer je dimenzija od 3x2,2 metra sa mnogo falcova i radijusom pa jos nepravilnim rasporedom mesta za prihvat prilicno zajebano za uklapanje pa jos ako se uzme u obzir da se mora jaako dobro izlakirati jer se vidi iz svih uglova ..ma reko plaastika. Kupio sam u *uradi sam* pvc lamperiju odlicne zavrsne obrade i jos boljeg kvaliteta ..u kombinaciji sa alu lajsnama u i F profila sklapanje je decija igra  a rezultat,,,izgleda odlicno. Dodao sam i pastetice za rasvetu i ubacio led sijalice toplo belo..vratio originalnu mesinganu plafonjerku ipak stara je koliko i shetland

mesechar:
ono sto je perfektno kod lamperije od pvc je to da se mogu raditi i radijusi , samo se isece malo duze od mere i ubaci napregnuto na dole i samo gurne ...ona samo flipne na gore gotovo da joj fiksiranje u sredini ne treba ,onda se parce lesonita ugura u falc i lagano nakucka da se ukopca na predhodnu.
Generalno sve sto sam do sada radio na camcu gledao sam da radim sam i to ne zbog samog finansiskog faktora vec zbog uzitka u kastumizaciji broda..Tendu mi je sio profi i izlivanje produzetka mi je radio plasticar a ja sve ostalo. Tendu sam uprostio i do maksimuma i kompletno prilagodio svojim potrebama a to je tri posebna komada koji se za minut mogu skinuti..sto manje rajsflesusa i prozora i uopste elemenata koji su kratkotrajni i osetljivi . Tenda je fiksirana  uz pomoc bravica na aluminijumskom profilu da bi je kad god pozelim mogao skloniti i ploviti bez visecih zavesa rolni i ostalih ujdurmi..koje me generalno opasno nerviraju...tendu smatram bas neophodnim ali najodvratnijim elementom broda.

srsa:
 ok  clap

DuleN:
Bravo za izvedene radove !

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju