Da nastavim sa svojom temom, malo se pisanje ostavilo po strani jer je tempo radova i unapređenja značajno usporio, što je i normalno kad se postigne neki zacrtan nivo.
Nakon povratka iz Belegiša, shvatio sam koje stvari treba unaprediti za sledeću sezonu. Taj spisak bi trebao da se realizuje otprilike ovim redom:
Prva stvar na spisku je bio frižider, tako da sam negde oko nove godine našao dobru ponudu za frižider, i uzeo Elektrolux-ov kombinovani frižider od 35L. To je amonijačni frižider koji može da radi na 12V, 220V i na gas. To na gas mi je bilo najbitnije, jer sam za prvo vreme hteo da idem na tu varijantu. 35L nije neka velika zapremina, ali realno, nemam baš neku ideju gde bih uglavio veći frižider a da mi ne smeta, pa ću narednu sezonu provesti sa ovim i videti kako se to pokazalo:

Moram da smislim i neko rešenje da produkt sagorevanja izlazi napolje, ali imam već neke ideje...Ako nekom bude trebao kontakt čoveka koji ih prodaje, neka mi se javi, on se nalazi u Zemunu.
Druga stvar koju treba da nabavim je dubokoprazneći akumulator, prvo sam planirao od 100Ah, ali ću najverovatnije uzeti od 150Ah da imam više rezerve. I dalje nemam velike potrošače, pa će to biti više nego dovoljno za osvetljenje, radio, TV, česmu itd... Nisam znao da su toliko teški, onaj od 100Ah ima 35kg..

Kad to rešim, sprovešću i instalaciju za 220V na nekoliko mesta gde ima potrebe za 220V.
Nakon toga, moram da povežem rezervoar tehničke vode i česmu kod sudopere, jer mi je to preko potrebno za duži boravak.
Sad dok ovo pišem, polako mi padaju na pamet i ostale stvari koje bi bilo korisno uraditi, npr, sonda sonara će najverovatnije ići na krmu i neće više biti unutar broda uronjena u silikon, jer u poslednje vreme nekad gubi signal ili ima smetnje ako se brod ljulja.
Za vikend sam zamenio ulje u menjaču na Tomosu, i stavio nov šraf sa gumicom na čizmu jer se ona stara gumica prilično potrošila. Tomos upali iz trećeg potezanja posle više od 2 meseca stajanja, iznenadio sam se

Yamaha ostaje i ove sezone jer nisam imao nijedan razlog da je menjam, sa elisom koju sam naknadno stavio(9.7/8 x 11) gura odlično, a staru 12-icu sad imam u rezervi. Plovio sam u subotu i nedelju, i sve je funkcionisalo bez greške, tako da sam veoma zadovoljan.
Sezona je što se mene tiče, počela...!

U zdravlje