E, ovako treba... > Plovila

Novi brodić - Albin 25

<< < (7/67) > >>

popeye:
Mnogo lep brodic!
Obe opcije imaju svoje prednosti. Naravno bitna je i cena.
I dobar vanbrodski kosta. Ali je lakse i brze resenje. Malo taj balans zeza. Ponavljam vec sto je receno, ali navijam za opciju vanbrodskog.
Imas li informaciju koliko je tezak?
Sa srecom da ga koristis....

Bakara:
Hvala! Sa brodskim motorom i fabričkim enterijerom težak je 1.5t. Pretpostavljam da je sad bez motora težak oko 1.2t
Balans ću da rešim, mislim da to nije problem jer ima dovoljno mesta ispod poda za to. Pročitao sam meni zanimljivu stvar u uputstvu vezano za balast. Piše da ako se dodaje balast, npr zbog jedrenja, da se rasporedi tako da bude skoro po bokovima, a ne po sredini. Možda je to normalna stvar, ali je meni bila nepoznata :)

Zoran T:
Nikakav balast-teret po bokovima...to na vecim jedrilicama su vodeni rezervoari koji se pune i prazne u zavisnosti od strane na kojoj jedri...na manjim obicno posada seda na privetrinsku stranu...
     To nema veze sa tvojom ladjom...treba ti olovo koje ce se izliti u ploce i rasporediti po unutrasnjosti kobilici...objasnit cu ti kako...slicno kao na Miletovoj pasari

Alexa:
U tehnickim podacima pise da je tezina 1,6 t, medjutim ja sam svoj merio na vagi i tezak je 2370 kg. Motor bi trebalo da je tezak oko 300 kg i pozicioniran je na sredini broda ispod poda tako da ne utice puno na polozaj u odnosu na vodenu liniju. Svakako da je u proracun opterecenja u smislu balasta uzeta u obzir tezina motora jer se "Albin" nije proizvodio sa vanbrodskim motorima. Sto ne pitas ovoga sto ti je prodao sta se desilo sa originalnim motorom i zasto je izvadjen. Mozda to stoji negde u CH, to bi bilo idealno da stupis u kontakt i eventualno kupis i kompletiras.

broker975fx:
Kako majku mu po bokovima balast, da ti je brod jedrilica pa hajde a ovako samo po najnizoj tacki, samo je problem sto olovo nije ni malo jeftino, dodje to dosta para, ja sam mislio da menjam kod mene ali ipak ostaje beton, blokovi, granit

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju