E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
zankiki:
Ja sam ipak za opciju brodskog motora.
Može da se plovi i sa ovim dok se ne pripremi sve za ugradnju brodskog.
Dobar četvorotaktni motor od 25KS ne košta malo... Naravno novije proizvodne.
Verujem da se može ubaciti brodski motor za nešto veće novce od toga.
neptun:
Nikad mi nece biti jasna ta razlika u tezini u tehnickim podacima i kad se ode na vagu,al u svakom slucaju svi su tezi nego sto pise u katalogu.
Pa ako ne ide brod na more,onda bi mogao i vanbrodski motor.neki ht varijanta.ali brodski dizel je prava stvar.a moguce da bi se izbegao taj dodatni balast,ako bi se stavio dizel motor.
Zoran T:
Sigurno je bolje sa dizelom nego vanbrodskim al za pocetak nek ga tera johnson i sledecu sezonu dok se oporavi "psihicki" od nabavke broda...sta god od balasta stavi to mora i da izvadi kad dodje dizel...ako je olovo skupo pa posle ga moze i prodati...moze i beton al mora i da se izvadi...
Mornar u kanalu:
Олово се тешко налази јер легално нико не сме да прода приватном лицу него само фирмама које се баве прометом тих метала . Цена на црно је негде око 200 и више динара по килу , бар сам ја толико плаћао отпадне цеви и плоче које могу да се топе . Да подсетим да тај процес није нимало једноставан ни добар за здравље онога који то ради ,треба се максимално заштитити поготово је штетан за плућа . Вероватно знате али није на одмет да се подсетимо .
Bakara:
@Alexa
Znam samo da ga je uvezao tako, bez motora i da je u Svajcarskoj uradjena restauracija i zadnja platforma(valjda). Sta je sa motorom ne znam, u plovidbenoj pise da je bio onaj od 20 konja.
@broker975fx
Mozda nisam lepo objasnio, u uputstvu pise da, u slucaju da se koristi za jedrenje, onda ako se dodaje dodatni balast da se ne stavlja po sredini, nego van sredine po stranama.
Inace, sto se tice opterecenja, to cu da ubacujem pred sledecu sezonu, jer cu ga ove zime vaditi. Imam ideju da pesak napakujem u najlon dzakove i da to lepo rasporedim tamo gde treba, ispod poda. 6 dzakova po ~ 50kg bi trebalo da vrate to opterecenje na sredini trupa gde je nekad motor stajao. Znace mi vasa misljenja...iskreno, najvise bih voleo da sam ga vec kupio sa brodskim motorom, ali sta je tu je. Videcu sta mogu da priustim, a da bude adekvatno za ovakav camac. Ako se ispostavi da je resenje sa brodskim motorom preskupo, onda cu da trazim vanbrodski. Vanbrodski bih uzeo 25 ili 30 konja, a ako nista, to je bar lako kasnije prodati i zameniti boljim/novijim/ili high trustom....
Kako sad stvari stoje, necu raspolagati nekim velikim budzetom za motor...ali videcemo. U krajnjem slucaju,mislim da i ako nabavim npr Yamahu Autolube od 30hp sa tri cilindra i odgovarajucom elisom, nece imati nikakvih problema da ga veoma lepo gura, i to sa pola gasa i pristojnom potrosnjom.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju