E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
Bakara:
--- Citat: zankiki 26, 07, 2018, 13:21:41 posle podne ---Upravo tako...
Izmerim prosečnu brzinu koliko sam išao recimo 1 minut uzvodno, pa okrenem i odvezem istu deonicu nizvodno.
Sredina od toga je prilično tačna brzina...
Nije da sumnjam u tvoje podatke, ali ono što često napominjem je da Dunav teče od 1 - 7.5 km/h (bar ono što sam lično doživeo)... Tako da je taj podatak onda poprilično relativan.
--- Kraj citata ---
Da se donekle vratimo na temu, jer ja još uvek ne popih to pivo sa Zankikijem i Tercom sajkaca
Merio danas brzine sa Tomosom, uzvodno 6.4 km/h, nizvodno 10.3 km/h.
broker975fx:
Znaci skoro 17 km/h ako stavis dve cetvorke brat bratu mozes da vuces skijasa:) evo prijavljujem se za probu
Bakara:
Eto nam zanimacije ovog leta :-D
Ja sam skroz zadovoljan, jer od četvorke nisam očekivao tu brzinu na plovilu od 1.5t. Motor je lagan, ne opterećuje platformu i po potrebi mogu da ga spakujem bilo gde unutra da se ne vidi i da ne smeta. Za to što je namenjen, više nego dovoljno thumbup
zankiki:
Brzina od 8 kmh je više nego odlična, baš je plovno korito.
Mada, kod nas bi imao uzvodno 4, a nizvodno 12...
Terca:
Super, to je malo bolje nego što sam očekivao... Očekivao sam negde ok 7 a ispade ok 8... (a podsetiću, bar do 6 može svako sa četvorkom).
Sad bi bilo dobro da ponoviš probu sa onim velikim motorom, da vidimo i gornju granicu. Onda će i celo mrsomuđe da dobije neki smisao,odnosno imaćeš praktično potvrđenu informaciju informaciju da svojim čamcem u zavisnosti od snage ugrađenog motora, efikasno i udobno deplasmanski možeš da ploviš tim i tim briznama...
Teorijski je to u očekivanom opsegu između (grubo) 7 i 11,5 km/h po mirnoj vodi. A najčešće ljudi nisu svesni koliko je to uzak opseg.
(sad će forumski gliseraši da izvrše masovno samoubistvo...)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju