E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
Zoran T:
ova slika nije o postavljanju motora vec samo nacin odakle dokle se meri krmenao zrcalo i kolika ti duzina noge treba...kavitaciona ploca MORA da udje u vodu min 2.5cm...kod glisirajucih camaca kav ploca ide min\max 2.5-5cm u vodu ispod donje ivice krmenog zrcala...kod deplasmanaca isto kavploca min\max 2.5-5cm u vodu gde god da ga stavite(zrcalo,nosac,itd)
Bakara:
Pozdrav djbtea!
Nisam znao da smo na istoj marini, da nije tvoj gliser onaj pored mog Albina?
U svakom slucaju, ako me vidis negde na vodi, javi se i navrati slobodno, poziv je otvoren uvek 114
Za visinu mi je Zoran objasnio, jedino sto me je u tome bunilo je oblik mog korita koji nije kao kod recimo glisera, ravan, nego je "jajast" i skoro da izlazi iz vode na krmenom delu. Bio sam u dilemi i da li elisa vanbrodskog, treba da dodje u ravni sa nekadasnjom elisom brodskog motora. Zakljucak je da cizma vanbrodskog motora, gde god stajao, treba da bude uronjena toliko da antikavitaciona ploca bude 2.5-5cm ispod povrsine vode.
Motor cu svakako gledati da priblizim sto vise krmenom zrcalu, ali cu ostaviti dovoljno prostora da zadnja platforma ne izgubi funkciju.
zankiki:
A što ne produžiš brod kad se već zezaš sa platformom? ha ha ha ha ha
Bakara:
Čekaj, prvo da vidim kako će da se pokaže kod tebe sajkaca
zankiki:
Kod mene evo već godinu dana odlična!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju