Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Problem pri izboru elise
vookela:
Upravo tako...
Videcu da li postoji mogucnost da nadjem jos elisa za probu. Iskreno, spreman sam na gubitak dela brzine u korist vecih obrtaja i boljeg iskoriscenja snage motora ali znam da to nece biti lako.
zankiki:
Hajde da iskoristim ovu temu za nešto čime se bavimo ovih dana...
Drugar mi je uvezao polovan brodić iz Holandije, sa Z nogom.
Recimo da bi po svemu trebalo da bude malo plovniji od mog - malo lakši, malo uži, na vodenoj liniji tu negde, lepše korito sa prednje strane (uže, dok je na Marissi onako, recimo, zatupasto).
Imamo istu brzinu dok vozimo na 2000 obrtaja.
Ono što me muči je što on ima dizel od 1600cc i 50KS, a ja benzinca od 1300cc i 40KS.
Po svemu mi se čini da mu je preslaba elisa? Pretpostavljam da je taj dizel dovoljno jak da sve to radi i na 1500-1600 obrataja sa jačom elisom?
Znam da je proba jedina prava stvar, samo me za početak zanimaju mišljenja, dok ne skinemo elisu da vidimo oznake, pa probamo naći jaču za probu...
Bakara:
Zanimljiva kombinacija slabijeg motora i Z-noge, ne bih rekao da je fabricka? Z-noga(bar koliko ja znam) je vise koriscena za gliserska korita i jake motore za glisiranje. Ne znam kako izgleda korito, da li je glisersko ili deplasmansko, ali postoji mogucnost da je nekad bio jak motor pa zamenjen tim slabijim i ekonomicnijim...?
Isto sam siguran da precnik tvoje i njegove elise nije ni blizu, tj, da je precnik tvoje elise veci jer su drugacije za osovinski vod i Z-nogu.
vepar:
Z noga sigurno ima gubitaka u prenosu mnogo vise od osovinskog voda...
marko07:
Po onome što sam čitao ovde na forumu Z noga u 99% slučajeva ne ide na motore ispod 100ks.(citao sam pre par dana na nekoj staroj temi, ne razumem se)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju