Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Registracija samogradnje

<< < (15/17) > >>

Ogi:
Pozdrav drugari. Temu sam pročitao ali idalje mi je nejasno oko registracije samogradnje. Ćale ima u planu kupovinu nekog čamca sa kabinom, činimi se duž 8,5m, ali čamac je bez ijednog papira. Prvo smo čuli da je sve to moguće obaviti po principu "dva svedoka". Da bismo bolje proverili pozvali smo kapetaniju Beograd i rečeno nam je da sve to više ne važi i da su sada mnogo rigorozniji. Za početak je neophodan tehnički crtež koji će overiti neka ovlašćena firma.
Mene zanima da li neko ima primer tog crteža, pošto sam načuo da se radi u AutoCad-u?

Misha D:
Nisam siguran da li ce to moci da se registruje.
 Idi u kapetaniju, bez njihovog uputstva nista ne preduzimaj.
Svi sada pokusavaju da se otarase neregistrovane samogradnje 7645218764198

broker975fx:
Realno kad vidis sta se pojavljuje po oglasima zaista skapiras da se mora uvesti neki red, e sada ko i sve kod nas, ima plovila koja su ok a nece moci da se registruju a ima i opsnih koja su po starom sistemu registrovana. I dalje van Beograda a i u bgd 90% plovila nije registrovano. Splavovi su posebna prica, recimo pored splava Srbija vode je nesto sto verovatno nije bilo nikad registrovano a ima barem 250 kvadrata, lazi se 10 metara od njih, izmedju brankovog i tramvajskog mosta

DuleN:
Ocigledno je da u ovom momentu Kaetanije ne rade po nekom utvrdjenom pravilniku (ako ima takav),  posto je u svakoj Kapetaniji razlicito... Negde se samogradnja moze registrovati po starom, negde traze crtez i projekat od brodskog inzenjera,negde...
Mislim da je krajnje vreme da se to usaglasi i da se tacno zna sta je potrebno za registraciju bilo kog plovila...
A 100% se slazem sa ovim sto je broker975fx napisao. Neki red je potrebno uvesti, pa bilo kako bilo...

DuleN:
Samo da pitam: sta li su svedocila ta dva svedoka kod registracije samogradnje?
PS
Ovo ne pitam zbog Zox-ovog posta, jer njegove postove duze od 4 recenice i ne citam, posto odmah znam o cemu ce da pise, a ta tematika me u opste ne interesuje  56568

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju