Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Registracija samogradnje

<< < (2/17) > >>

LSI:
Региструјете занатску радњу и пријавите претежну делатност: израду чамаца од метала (дрвета, пластике).
Ако пријавите пластику, морате имати калупе. За металне и дрвене, израда је по одобреној пројектној документацији.

Drivee:
I taj zakon u Spetembru nece ici meni u korist vec vise ljudima koji imaju brodice itd. Moj camac vredi sada 300 eura a drzava ce verovatno napraviti nesto, gde cu morati da platim jos 300 da ga legalizujem. Kud nisam odmah!!!! Sada je kasno. Elem, posle potrage, prodao sam camac. Sada trazim nesto legalno, plastika ili alu. A sl mesec treba i da polazem pa da budem skroz legalan.

LSI:
Драјви, добро сте поступили.

Можда ће вас то више коштати него што сте планирали али тако треба.

Ми смо сви склони да критикујемо државу, власт, прописе али неки ред треба да постоји. Ако га нема, онда је то хаос.

Тачно је да ово што ми имамо и није права држава. Тачно је да су наши прописи, а посебно начин на који се спроводе, често бесмислени али такви су. На нама је да дамо свој допринос реду и да покушавамо да променимо то у мери у којој је могуће.

Надам се да никад нећете зажалити због свог поступка и да ћете уживати на води.

Drivee:
Ne mogu da zazalim za limenim camcom ako prelazim na alu ili plastiku. Samo neka je otisao. Lim je lim ali je i tezak itd itd..

Ljuba:

--- Citat: LSI  28, 07, 2017, 20:44:53 posle podne ---Региструјете занатску радњу и пријавите претежну делатност: израду чамаца од метала (дрвета, пластике).
Ако пријавите пластику, морате имати калупе. За металне и дрвене, израда је по одобреној пројектној документацији.

--- Kraj citata ---

Nije samo to, mora da se zaposli i diplomirani brodograditelj sa licencom, eto dokle idu sa svojom sumanutom birokratijom.
A na kraju će biti kao i sa nelegalnom gradnjom, hajde svi po 100-200e i legalizacija, kada vide da im niko ne dolazi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju