Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Registracija samogradnje

<< < (8/17) > >>

Ljuba:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,15708.msg160110.html#msg160110

"У Холандији се региструју сва пловила дужа од 15 м која могу пловити брзином већом од 20 km/h којима може управљати само особа са дозволом за управљање пловилом. Могу се регистровати и краћа пловила али није обавезно."

Baš su zaostali ovi Holanđani.

BataC:
 Samogradnja je samogradnja svuda u svetu i znaju se pravila registracije takvih plovila...Samo mi "Nebeski narod"moramo da izmisljamo nova pravila (Brodogradjevinski ing.ce biti potreban i registracija za dusek na naduvavanje)...Cini mi se da su protiv registracije samogradnje najvise oni koji ni ekser u zid ne znaju ukucati a za sve ostalo su najveci "strucnjaci"...

vasa:
E to je bilo ovako u Martu ove godine.
Overa dva svedoka o samogradnji nije potrebna,dovoljno je overiti izjavu uz svoj potpis kod notara.
Veoma bitno u izjavi da navedete da ste vlasnik camca,jer ce u suprotnom smatrati izjavu ne vazecom jer se moze protumaciti da ste samogradnju radili za trece lice.
U Pancevu u ulici Maksima Gorkog 73 postoji firma koja radi projekat postojeceg plovila i izracunava istisninu.
Firma se zove BRODOMARKET D.O.O  063/8638577 SINISA lAZAROV DIREKTOR
Cena ove usluge je 1.000din. po duznom metru,plus jos neki dinar za ne znam sta(camac od 6m 7.400 din.)
Na sve to treba uraditi tehnicki pregled koji radi maticna kapetanija.
Znaci potrebno je: izjava dva svedoka ili ista ta izjava overena svojerucno(navesti da ste vlasnik)
Tehnicki pregled kapetanije
Tehnicki crtez i istisnina da se proracuna
Ja sam tako registrovao po novom u Pancevackoj kapetaniji.
Nadam se da sam Vam bar malo pomogao.

johnnyb:

--- Citat: BataC  04, 09, 2017, 14:54:08 posle podne --- Samogradnja je samogradnja svuda u svetu i znaju se pravila registracije takvih plovila...Samo mi "Nebeski narod"moramo da izmisljamo nova pravila (Brodogradjevinski ing.ce biti potreban i registracija za dusek na naduvavanje)...Cini mi se da su protiv registracije samogradnje najvise oni koji ni ekser u zid ne znaju ukucati a za sve ostalo su najveci "strucnjaci"...

--- Kraj citata ---

Ali ta kolicina prezira prema skolovani(ji)ma od sebe u Srbiji...
Niko nije protiv samogradnje, ali moraju se postovati pravila.
Pokusaj sam da napravis auto, da vidis kako ces da ga registrujes bez posete Institutu na Masinskom fakultetu...

Vaso, hvala za info, ovo je dobro znati...

Terca:
Ne budi lenj, ja sam detaljno pročitao izvod koji je LSI kopirao... pa da rezimiramo jedno važno pitanje, da li li je neophodno da bravarska radionica angažuje na bilo koji način "sertifikovanog inženjera brodogradnje", šta god to značilo....nije neophodno.

Štaviše, reč sertifikovan, akreditovan itd je problematična, jer se taj atribut ne stiče osnovnim studijama, Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu ne izdaje takva priznanja, a ta sekcija/struka ne postoji ni u inženjerskoj komori Srbije... a verovatno neće ni postojati jer su tehnički propisi u vezi sa plovilima u procesu transformacije...da ne tupim bezveze ovde, predugačko je.

U pitanju je dakle bila patka, negativan stav proistekao iz opšte ozlojeđenosti, i o tome ne treba diskutovati.

Slično tome, netačan stav je da nisu poznata tehnička pravila za izgradnju čamaca kao i da nije poznata procedura, o tome je ZoranT napisao dosta dobar post i preduhitrio me, i o tome ne treba detaljisati previše. Pravila nisu nova, decenijama postoje, pitanje je samo da li smatramo da pravila struke kao i zakone koji se na njih oslanjaju treba poštovati ili ne.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju