Autor Tema: Savet,pomoc kako god!!!!  (Pročitano 25110 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže shomysss

• DrinskoSavski Brčkaroš
Savet,pomoc kako god!!!!
« poslato: 07, 09, 2009, 21:05:55 posle podne »
Resio sam na vodu :) pa mi je potrebna pomoc!Pronasao sam camac sa kabinom(i to lepom kao ima dve,znate na sta misllim) 6m sa 1,30 ili 25 tako nesto u losijem stanju(sav isaran,oronuo,u 100 boja,bez papira i bez icega,pod doduse bez korozije)kao nikada nije bio na vodi a meni kao laiku ne deluje bas kao istinito :police:!Cena mu je 550eura!Pa vas pitam sta mislite da li to uzeti ili nekog 'Smederevca" pa mu nadograditi kabinu??????

Van mreže Darkobp

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
    • Silvery
  • Brod tip: Elan 495k malo modifikovan i produzen
  • Marina: Backa Palanka Tikvara
  • Veličina: 5.80m
Odg: Savet,pomoc kako god!!!!
« Odgovor #1 poslato: 07, 09, 2009, 22:28:07 posle podne »
Resio sam na vodu :) pa mi je potrebna pomoc!Pronasao sam camac sa kabinom(i to lepom kao ima dve,znate na sta misllim) 6m sa 1,30 ili 25 tako nesto u losijem stanju(sav isaran,oronuo,u 100 boja,bez papira i bez icega,pod doduse bez korozije)kao nikada nije bio na vodi a meni kao laiku ne deluje bas kao istinito :police:!Cena mu je 550eura!Pa vas pitam sta mislite da li to uzeti ili nekog 'Smederevca" pa mu nadograditi kabinu??????

6m sa 1.30m?? Malo je to cini mi se uzano za bilo kakvu ozbiljnu brodicu,ima da se ljuljuskas snjim kao na duseku :lol: Al bitno je biti samo na vodi :pogranichnik: :good:

Baci ovamo slike obavezno da ga vidimo!!

Van mreže captjerry

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • BARBA - Almaks Marine Security Systems
  • Marina: Klub Ladjari, Sava 17 plkm
« Odgovor #2 poslato: 07, 09, 2009, 23:07:26 posle podne »
nema sanse da je to sirina preko svega...verovatno 1,30 u tabanu...to je negde izmedju 1.80 i 2.00 preko svega, zavisi od ugla boka...
svaki camac moze da se sredi, samo je pitanje koliko truda i, vremena i novca je neko spreman da ulozi...baci slike pa da vidimo...
..."make way for the positive day"...

065/514 33 58
062/200 763
http://gpsplus.rs/pracenje-plovila/

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #3 poslato: 07, 09, 2009, 23:21:00 posle podne »
Ja sam se ljuljuskao pet godina u takvom camcu i napravio sam puno kilometara i evo jos mrdam!To mi lici na smederevske mere.A sve moze da se sredi a ni cene nije strasna,cak je i mala jer toliko kosta siklja tih dimenzija u Smederevu!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže shomysss

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #4 poslato: 08, 09, 2009, 10:21:40 pre podne »
Volje imam a za novac bi se snasao jos je i olaksavajuca okolnost to sto mogu polako da ga radim a samim tim i pare da skupljam :smile:,ali pak ako za te pare mogu da kupim Smederevca pa ja da mu napravim kabinu...nisam pametan :superstition:>?Doduse nemam iskustva sa pravljenjem kabinica jel to nesto mnogo komplikovano????

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #5 poslato: 08, 09, 2009, 10:39:35 pre podne »
 Kabina nije komplikovana za rad. Ako nevaris moraces uzeti nekog bravara.Smirglati i farbati mozes sam za farbu za korito koristi dvokomponentne boje.Prajmer i farbe imaju cenu ali tu nemoj zaliti.Osmisli kabinu pa na rad,pitaj ovde ces saznati sve sta te interesuje pozz :drinks:

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #6 poslato: 08, 09, 2009, 11:49:46 pre podne »
Ljudi da se razumemo jednu stvar,cuveni smederevci nisu predvidjeni za kabinu,pa cak ni onaj najveci.Moj prijatelj je stavio kabinu,i ka se zaljulja na malim talasicima samo sto se ne prevrne.Nemozes oko njega proci jer 100 posto padas u vodu,a ako se drzis onda prevrces camac.A zamislite tu skalameriju na nekom pojacanom vetru.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #7 poslato: 08, 09, 2009, 11:57:28 pre podne »
  Gorio potpuno si u pravu mada si i sam video da su neki stavljali kabine.Kabina treba biti niska da se zavuces . Ja je nebi stavljao samo neku tendu da te zastiti od sunca i kise :drinks:

Van mreže shomysss

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #8 poslato: 08, 09, 2009, 12:39:08 posle podne »
Ovaj sto sam gledao ima neku malu kabinu nekako u liniji skladno mi deluje nemam pojma onako ususkano e sada ipak sam ja laik :agree:

Van mreže zorter

« Odgovor #9 poslato: 08, 09, 2009, 13:15:56 posle podne »
Ljudi da se razumemo jednu stvar,cuveni smederevci nisu predvidjeni za kabinu,pa cak ni onaj najveci.Moj prijatelj je stavio kabinu,i ka se zaljulja na malim talasicima samo sto se ne prevrne.Nemozes oko njega proci jer 100 posto padas u vodu,a ako se drzis onda prevrces camac.A zamislite tu skalameriju na nekom pojacanom vetru.

Imao sam isti problem na shurakovom prvom kabinasu. Zapeo da postavi zadnji deo na stajacu visinu i kad stanes sa strane, oce u vodu zajedno sa mnom. Resenje smo uradili ubrzo, a to je:
S obe strane na vodenoj liniji zavarili nosace i postavili vodovodne polietilenske cevi (naravno zatvorene s obe strane) precnika 150mm. Nakon toga smo lagano hodali ivicom camca i nije tonuo ni cela 2cm. A i na talasima i vetru je bio stabilan iako je tabanas sa jedva 80cm u tabanu.

Van mreže rade

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #10 poslato: 08, 09, 2009, 13:19:27 posle podne »
Nista bez slike i pravih dimenzija.

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #11 poslato: 08, 09, 2009, 13:50:45 posle podne »
Sto se tice niske kabine ,samo da se neko ususka,onda bolje da se napravi tenda,radi kise i sunca,koja ima stranice i lepo bude,a camac negubi na stabilnosti.Mislim da je to bolje nego da se uvlacis u kabinicu kao u vrecu.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže shomysss

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #12 poslato: 08, 09, 2009, 15:34:08 posle podne »
Ako ima neko ko se razume a raspolozen je i iz Panceva je ili Bg-a da ide samnom da ga pogleda neka se javi castim pivo  :drinks: i prevoz naravno :biggrin:

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #13 poslato: 08, 09, 2009, 15:39:51 posle podne »
  Imao sam zadovoljstvo da na smederevcu od 6m. imam kabinicu i tendicu i da se vozam skoro 6 godina!U kabini sam normalno mogao da sedim[bilo i malog viska] a tenda je bila niza nego sto je meni trebalo ali je to bila cena za koliko-toliko stabilnosti i vizuelnog sklada!Jeste da to nije to ali ako covek ima malo para onda vozi ono sto moze a ne ono sto zeli!Moram da pronadjem sliku i da je dodam da bi imao pravu predstavu o cemu pricam!Za svo to vreme nisam imao vise od case vode u camcu a vozio sam ga i po ekstremnom vremenu!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #14 poslato: 08, 09, 2009, 17:29:52 posle podne »
Evo slika moje prve kabine u obe verzije!Slike su malo losije jer sam slikao fotografije.