E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Savet,pomoc kako god!!!!
shomysss:
Doslo lepo vreme pa sam vratio sredjivanju camca pa mi trebaju neki saveti ;) !Farbam dno tj. korito zavrsnom bojom pa me interesuje da li mogu da namazem anti-algin i da tako stoji camac van vode odredjeno vreme?Posto sam onda planirao da ga okrenem i ofarbam kabinu!
LSI:
--- Citat: captjerry 05, 10, 2009, 10:32:57 pre podne ---
--- Citat: shomysss 05, 10, 2009, 06:34:01 pre podne ---Poceo sam da struzem :smile:!Rdja ide super ali imam problem sa skidanjem sloja katrana i farbe :aggressive:!!!Jel postoji neka fora da lakse skinem????
--- Kraj citata ---
ima - peskarenje..:) ali to je i najskuplja fora...
e da, kad radis dno, moras da uzmes neke naocare koje dihtuju, makar i za ronjenje jer ce ti upadati sitne cestice katrana u oci konstantno...obavezna je i maska za nos i usta, s tim se ne treba igrati...
--- Kraj citata ---
Koliko se naplaćuje peskarenje?
Ja se danas nešto raspitivao i čujem da se naplaćuje po minutu!
Da li je to tačno?
Koliko može da košta peskarenje dna na mom alu-čamcu (4,65 x 1,75 m preko svega; deo koji je u vodi je dosta manjih gabarita - verovatno ne više od 4-5 m2)?
LSI:
Da se nadovežem na prethodno postavljeno pitanje o peskarenju.
Da ponovim - radi se o čamcu od aluminijuma.
Debljina lima je verovatno 1,5 mm, a spojevi su izvedeni zakivanjem (zakovice, nitne).
Danas sam malo razgovarao sa Kempijem i Stvladom i pominjali smo i peskarenje kao jednu od opcija.
Pod pretpostavkom da očistim dno na čamcu (peskarenjem ili na neki drugi način) šta posle?
Koji premaz kod nas ima da se kupi koji bi išao na aluminijum?
Čujem da postoji neki specijalni kit (pominjali su mi ljudi da kod Max Mayer-a ima nešto što se zove 9-9-9 ili tako nekako).
Da li neko zna koji prajmer bi trebalo naneti i koliko slojeva? (Da li uopšte ići sa prajmerom?)
Koji premaz naneti kao završni za deo koji je uronjen u vodu (i koliko premaza)?
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
STG:
--- Citat: LSI 03, 04, 2010, 20:09:57 posle podne ---Da se nadovežem na prethodno postavljeno pitanje o peskarenju.
Da ponovim - radi se o čamcu od aluminijuma.
Debljina lima je verovatno 1,5 mm, a spojevi su izvedeni zakivanjem (zakovice, nitne).
Danas sam malo razgovarao sa Kempijem i Stvladom i pominjali smo i peskarenje kao jednu od opcija.
Pod pretpostavkom da očistim dno na čamcu (peskarenjem ili na neki drugi način) šta posle?
Koji premaz kod nas ima da se kupi koji bi išao na aluminijum?
Čujem da postoji neki specijalni kit (pominjali su mi ljudi da kod Max Mayer-a ima nešto što se zove 9-9-9 ili tako nekako).
Da li neko zna koji prajmer bi trebalo naneti i koliko slojeva? (Da li uopšte ići sa prajmerom?)
Koji premaz naneti kao završni za deo koji je uronjen u vodu (i koliko premaza)?
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
--- Kraj citata ---
Mene zanima ista stvar,trudim se da nadjem hempelove boje za aluminijum....
busa2:
koljiko ja znam za zink,alu i inox kao prvo ide osnovna wash praimer (primer zorka)koji je osnov da bi mogla da se nanese neka druga boja, wash praimer je na nitro bazi a posle koliko para imas.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju