1. Mene interesuje debljina nanesenog poliestera, dva sloja od 380 g, koliko je to, oko 1 mm?
2. Kvalitet izrade se u dobroj meri ocenjuje debljinim gelcoata, da li mozete da procenite koliko ste naneli?
3. Da li ste uradili ili planirate da uradite zastitu i sa unutrasnje strane?
Ukupna debljina sloja je negde oko 3mm. Poliester sa 380-tkom u jednom sloju ( sa potrosnjom od priblizno 1 kg smole po kvadratnom metru ) je debljine oko 1 mm ( mozda nesto vise ) i zelkot bi trebao da je priblizno debeo 1mm ( mozda nesto manje)...Sa tim da smo ne nekim mestima, gde nam se to ucinilo potrebno isli sa vise od dva sloja poliestera tako da je tu debljina oko 5mm.
Nismo planirali poliester sa unutrasnje strane - mukotrpan je posao, ima previse preloma, savijanja staklomata... mislimo da je i ovako

!
Kako ste izveli ona rebra, svaka čast!!! :good: Savijali ste na pari, pretpostavljam.
Ja pokušavam da sklopim sliku koliko bi me koštala izrada glisera od 7-8 metara. Mislio sam da idem na Stitch & Glue projekat.
Do prave, gole šperploče je teško doći, zato me zanima koju šperploču ste koristili, koje debljine, gde ste je nabavili i po kojoj ceni.
I na kraju, pošto ste uzeli građevinsku blažujku, koliko vas je vremena i rada koštalo da skinete onu zaštitu sa špera?
Da li ide lako običnom šlajfericom, ili traži neko teže oruđe?
Nije bilo savijanja kod frejmova...seceni su tako, po sablonu.
Stitch & Glue je po nama ozbiljan majstorluk...mozda i mi uradimo nesto tako...ali kad skupimo malo vise iskustva.
ukupnu cifru je malo tesko proceniti...nase procene za ovaj brodic su oko 3000...Za gliserce...ne znam...
ZA skidanje filma sa blazujke - brusilica i dijamant!