Nautika opšta... > EKOLOGIJA

ADA HUJA - pogorsano stanje

<< < (2/4) > >>

Kapetan:

--- Citat: Dule  03, 09, 2009, 12:06:43 posle podne ---A ja bih da sam na vasem mestu sto pre zauzeo na legalan nacin parce Paradajz ostrva.

--- Kraj citata ---

jes pa da moram da mislim o njemu :)

nego jel neko zna da li je to paradjz ostrvo ucrtano u mapu povrsina glavnog nam grada?

Bane:
problem je u zagadjenju a ne u tome koliko ima camaca i ko ce tu sta da zida. Ne mogu da naprave protok u govnari a sad ce.....da prave novu adu, aha limburga meseca u podne. Koliko primecujem prestali su i da nasipaju, sporadicno se pojavi neki kamion.
Svidja mi se ideja o super modernoj i super skupoj marini... i za to treba previse vremena i novca, nije to profitabilan posao kod nas.

Barba:

--- Citat: Bane  03, 09, 2009, 22:06:56 posle podne ---Svidja mi se ideja o super modernoj i super skupoj marini... i za to treba previse vremena i novca, nije to profitabilan posao kod nas.

--- Kraj citata ---

Ako je tacna informacija da cena u marini na Savi, kod brodogradilista, dostize i do 200e mesecno, onda itekako ima mesta za razvoj ovakvih marina. Naravno mislim o duzem periodu, a to ce zasigurno sa reka ukloniti vecinu sadasnjih nauticara jer ce cuvanje camaca njima biti finansijski nedostupno. OK, doci ce neki novi nauticari - bogatasi i sve ce biti lepo i sareno kao u Monte Karlu.

Ovde je problem sto smo mi zaglibili u imperijalni kapitalizam, a u glavi nam jos odjekuju humani komunisticki stavovi o slobodi "malih" ljudi. Verovatno zbog toga smatramo da i mi, samo zato sto smo ljudi, imamo pravo da se hranimo zdravo, da sanjamo plovidbu jonskim morem na putu do Belegisa ili Djerdapa, da jednog dana obezbedimo sebi pristojan camac. Ideja o humanom drustvu je odavno demode i ako bogatima dune da uzmu reke za sebe, sto za zezanje sto za biznis, nas ce jednostavno oterati. Pa kad njima dosadi...       

Kapetan:

--- Citat: Barba  04, 09, 2009, 01:38:10 pre podne ---Ovde je problem sto smo mi zaglibili u imperijalni kapitalizam, a u glavi nam jos odjekuju humani komunisticki stavovi o slobodi "malih" ljudi.

--- Kraj citata ---

:good:

jesam levicar za neke stvari ali sam za sve ostale desnicar... dodatni problem Ade Huje  je mentalitet naseg naroda, koji ni to sto ima ne zna da sacuva pa mu posle krivo kada neko zatrpa govnaru i napravi extra fenci marinu....

ajde sada da se sakupe svih 2000 camca od kojih 1900 vredi u proseku 3000 evra, i da izadju na ulice i skrenu paznju na ovaj problem ... nema sanse... alo bre ne mogu da se dogovore da svaki camac da 500 din da dodje bager i da prokopa govnaru ?!

a kad neki tamo miskovic zatrpa govnaru sagradi 10.000 stanova otvori marinu sa extra fenci cenama onda ce tih 2000 nauticara da sedi ispred prodavnice pije pivo ili kafu i ogovara, ja se izvinjavam u ovom slucaju navijam za manje zlo to jest za miskovica ....

problem je sto srbin ne zna da se bori za svoja i prava svoje porodice , okruzenja, drzave i slicno al zato zna da ogovara...

Barba:
Pa ako pogledas npr. Dansku ili Svedsku i njihovo uredjenje, pitanje je da li su oni levicari ili desnicari. Ja bih rekao da su oni debelo levo, ako je ta orijentacija uopste bitna u smislu definicije. Hladno jbg, ali standard. Sto se tice mentaliteta naroda, sta da ti kazem, pravili smo protest, od 5000 camaca doslo 63, ajd da dodam 100 vlasnika sve ukupno, Dedu zajebavali u marini kako je bio dobar protest. A sto da se ljudi cimaju i trose gorivo kad moze neko drugi. Taj stav nas vuce na dno (ili ispred zadruge na pivce, jos ako ga plati neko drugi, extra  :) ). Drugim recima, vukovi su usli medju ovce i samo rade ono sto najbolje znaju.   

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju