Nautika opšta... > Smeh nas je održao
Gomila zezancija
LSI:
Mushu,
Hvala na lepim rečima i drago mi je što delimo mišljenje.
I ja sam iz porodice u kojoj su slavljeni Božić, Uskrs, Slava... Ali nikada nisam vaspitavan da je ono što kaže "gospodin katiheta" isto kao da je napisano u Svetom pismu.
U Svetom pismu je mnogo toga napisano, a mi, naše društvo, pa i naša Crkva, vrlo često smo daleko od toga što u njemu piše.
Zato treba da radimo na tome da se približimo nazorima koji su u pismu naznačeni i postavljeni kao principi hrišćanskog života.
Treba da naučimo da volimo, poštujemo i da se nadamo.
Ja se, eto, nadam da će novi patrijarh, kao novi čovek na čelu naše Crkve imati snage da načne i pokuša da reši bar neki od brojnih problema.
Nemam iluzija da će rešiti sve ili bar jedan ali biću srećan ako budem video da bar pokušava.
Njegovi pokušaji trebalo bi da svima nama budu ohrabrenje, da svako od nas, u granicama svojih mogućnosti, pokuša takodje.
A kad svi budemo pokušavali da budemo bolji - onda će i doći do pomaka i bićemo bolji i biće nam bolje.
Kapetan:
--- Citat: mushu 26, 01, 2010, 15:38:00 posle podne ---Ja sam vernik i strasno mi je da se crkva nije setila da otvara svoja obdanista ili utocista za ugrozzene majke sa decom, valjda nije profitabilno.
--- Kraj citata ---
mislim da i sam znas da drzava to nikada nije dozvolila.. prvo nisu dali komunisti pa onda nisu dale demokrate i razne NVO ... drugar je na jedvite jade i sa gomilom peripetija osnovao http://www.zvonce.spc.rs/ znas likoliko puta mu je drzava zabola noz u ledja i evropa ? samo zato sto je pravoslavac ... ljudi manite se gledanja u crkvu kao u profitabilni organizaciju... jeste ima par svestenika koji se nedolicno ponasaju ali to nije pravilo i sva sreca u manjini su ....
@LSI ne izlazim vec duze vreme , ali 90tih su se kondomi davali besplatno na zurkama a cujem da je to i sada , a u ostalom mladi mogu da odu Yazas i uzmu celu kutiju... nema opravdanja za 500.000 obartusa ne zavaravajte se stvar je u mentalnoj higijeni i opstoj kulturi ...
LSI:
--- Citat: Kapetan 26, 01, 2010, 15:56:58 posle podne ---
--- Citat: mushu 26, 01, 2010, 15:38:00 posle podne ---
@LSI ne izlazim vec duze vreme , ali 90tih su se kondomi davali besplatno na zurkama a cujem da je to i sada , a u ostalom mladi mogu da odu Yazas i uzmu celu kutiju... nema opravdanja za 500.000 obartusa ne zavaravajte se stvar je u mentalnoj higijeni i opstoj kulturi ...
--- Kraj citata ---
I sa ovim se slažem.
Zato sam i rekao da je problem mnogo složeniji.
--- Kraj citata ---
Kapetan:
upravo... ali mi umesto da budemo besni na drzavu koja ne potencira programe "planiranja porodice" koja jos u osnovnoj skoli ne uvede "seksualno vaspitanje" koja ne ulaze u borbu protiv "bele kuge" ni 1 dinara.. nama najlakse da vicemo na nekog tamo popa koji je krajnje nebitan zato sto je bacio anatemu ... malo smo mi to pogresno naciljali neprijatelja ja mislim ... a da ne pricamo da bi sve ovo gore trebalo da dodje iz porodice a ne od drzave... to je jos veci problem...
Kapetan:
a sto lepo nisi presavio tabak i to predocio crkvenom sudu ? i posle kriva crkva...
meni je isti pop krstio oboje dece i zenu, pre toga nas i vencao , nikad nije trazio lovu a uvek je dobio,.. jedino sto je pitao hocemo li crkveni hor to je bilo 50 evra za njih 5-6 koliko je bilo u horu ... ujedno u Mirijevu kada keva sveti slavski kolac daje se ko koliko hoce...
uvek ces naci na izuzetke .. ali Izuzetak nije pravilo...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju