Nautika opšta... > Smeh nas je održao
Gomila zezancija
Kapetan:
izgleda da se ne mozete biti evropski srbin ako se ne pljuje po crkvi koja baci anatemu kada broj abortusa dostigne 500.000 ...
LSI:
--- Citat: olimp 25, 01, 2010, 19:46:25 posle podne ---U duhu toga gore napisanoga smijem li vas (nas) zapitati da li su nam na vodi svi dobro došli, naročito ako znamo ili prepoznamo da su druge vjere da su Muslimani, Hrvati, Albanci,Slovenci.... ? :rtfm:
--- Kraj citata ---
Olimpe,
Iskreno se nadam da je većina onih koje srećemo na rekama i po njihovim obalama tamo zbog nečeg drugo a ne zbog toga kojoj naciji ili veri pripadaju.
Svaki dobronameran je više nego dobrodošao, a ostali mogu da "srbuju" ili već kako se to kaže za ostale nacije i vere na nekom drugom mestu.
LSI:
--- Citat: Kapetan 26, 01, 2010, 14:55:11 posle podne ---izgleda da se ne mozete biti evropski srbin ako se ne pljuje po crkvi koja baci anatemu kada broj abortusa dostigne 500.000 ...
--- Kraj citata ---
Kapetane, ovde se ne radi o pljuvanju po crkvi da bi neko bio evropski Srbin.
Pitanje abortusa je vrlo složeno pitanje i mi ga na ovom forumu nećemo rešiti. Moj stav je da je ta anatema bila i jeste velika greška.
Da li na pragu 21. veka (to sam se pitao u vreme kada je anatema bačena) žene koje se odluče na abortus treba ponovo da odlaze kod nekakvih baba i da pod nehigijenskim uslovima pokušaju da reše svoj problem na jedini način koji su one videle?
Pitanja kontracepcije i planiranja porodice dolaze ispred pitanja o abourtusu ali to u našoj zemlji (iskreno, u većem delu sveta takodje) nije rešeno na pravi način.
Umesto anatema i izgradnji crkava, mislim da bi doprinos crkve bio daleko veći i imao daleko bolji efekat na povećanje nataliteta da je novcem kojim su plaćene crkve izgradjeno nekoliko dečijih vrtića i da su plaćeni pedagozi i vaspitači koji bi brinuli o deci dok im roditelji rade.
Ti zahvalni roditelji kojima neko brine o deci svoju decu bi vaspitavali u duhu vere i usadjivali u njih ljubav prema Bogu i Crkvi.
Da je delom tog novca koji je ugradjen u zidine crkvene stvoren fond za nezbrinute majke i siročad, možda bi mnoge žene koje razmišljaju o abortusu kao o jedinom rešenju imale i drugu opciju?
Da ne dužim, eto, to sam imao na umu, a ne kako biti dobar evropski Srbin.
I meni je strašna i pomisao na tih 500.000 nerodjenih beba..
Otac sam dvoje dece, uskoro ću biti deda... godinama sam radio sa decom i za decu - nikom neću dozvoliti da o meni govori kao o čoveku kome je sve jedno!
I baš zato što mi nije sve jedno, slobodan sam da ukažem na to da postoje i bolji načini rešavanja tog strašnog problema, pa ako to znači da treba kritikovati i Crkvu kao institutciju, ja ću je kritikovati i svoju kritiku potpisati punim imenom i prezimenom.
Lazar Dj. Stanojević
Kapetan:
na srecu nasa crkva se ne petlja u drzavne stvari, ne vuce vernike za ruku .. u crkvu se mora ici da bi crkva pomogla... ja sam bio protiv tog stava da se u crkvu ide, mislio sam da crkva mora da dodje do mene.. sto sam stariji to sam sigurniji da se mora ici ka crkvi a ne cekati da ona dodje do nas...
500.000 abortusa samo govori koliko je nase drustvo na niskim moralnim granama i koliko opste obrazovanje ne valja ... jedan deo abortusa je potreban iz raznih razloga ... sve ostalo je cedomorstvo... na kraju krajeva kondom kosta 50 dinara ...
LSI:
--- Citat: Kapetan 26, 01, 2010, 15:20:55 posle podne ---...
500.000 abortusa samo govori koliko je nase drustvo na niskim moralnim granama i koliko opste obrazovanje ne valja ... jedan deo abortusa je potreban iz raznih razloga ... sve ostalo je cedomorstvo... na kraju krajeva kondom kosta 50 dinara ...
--- Kraj citata ---
Prvi deo neću komentarisati jer to je zaista stvar ličnog izbora i svako za sebe mora da odluči kako će živeti, ko će mu biti uzori, gde će tražiti sebe...
Ovaj drugi deo je ono gde se nas dvojica slažemo.
I već sama ta činjenica da se u Srbiji ne proizvode kondomi je priča za sebe. Pa, onda cena od 50 dinara.
Ma, ljudi, kondomi treba da budu džabe i da se dele po ulicama, školama, firmama...
Da su nam kupili kondome i besplatno podelili veći efekat bi bio od ove vakcine koju sada moraju da plate, iako će veći deo biti bačen (pardon, za skupe pare izvezen u Evropu, da bi bio uništen na bezbedan način!).
Ima toliko toga što bi moglo i trebalo drugačije pa da se smanji ta cifra koja je toliko užasavajuće velika.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju