Nautika opšta... > Smeh nas je održao

Gomila zezancija

<< < (31/435) > >>

busa2:
zaboravih od kada sam poceo da se upravljam prema sledecoj izreci u zivotu mi nije mozda bolje ali je lakse.STRPLJEN - SPASEN

busa2:
Ma ureduje ,samo nemoj sada da izbegavas to pecanje peseva opet uvlacis pricu na svoje (kao svaki admin.).NEGO PECANJE PESEVA TU VAS CEKAM?

Mezija:

--- Citat: olimp  25, 01, 2010, 19:46:25 posle podne ---U duhu toga gore napisanoga smijem li vas (nas) zapitati da li su nam na vodi svi dobro došli, naročito ako znamo ili prepoznamo da su druge vjere da su Muslimani, Hrvati, Albanci,Slovenci.... ? :rtfm:

--- Kraj citata ---
Na vodi smo zbog uzivanja ili u prolazu i nema veze odakle smo . :good:

Kapetan:
nema bre svadje , postoji razmena misljenja sto je dobro , a na vodi pojma nemam koga sretnem pamtim ljude prema plovilu i plovila prema ljudima

LSI:

--- Citat: Dule  25, 01, 2010, 15:08:08 posle podne ---Ma nije važno šta ko misli. Važno je ne ostati "mimo sveta" kako bi rekli naši preci. Mišljenja sam da je već vreme da naša crkva prihvati novi kalendar i da božić slavimo kad i svi hrišćani. Jedan je isus, jednom je vaskrsao, ne dva puta. A dva božića. Naš i njihov. Samo da se razlikujemo...
Da ima šta da nas deli pa kad to zatreba "višim interesima" izvade te razlike i počnu da stvaraju mržnju.

--- Kraj citata ---

Ovo je trebalo odavno da urade.
Prava pirlika je bila 1920-tih, kada se pokušalo sa uvodjenjem Milankovićevog kalendara.
Da smo to tada uradili, "naša" crkva bi mogla uvek da kaže da nije prihvatila "papski" kalendar, a što su se datumi poklopili, pa, Bože moj!

Ali ni tada nismo bili pametni, kao ni sada.

Pored kalendara koji služi samo za to da razdvoji komšije, veliku zamerku upućujem crkvi i na načinu kako vode plitiku (ovo je namerno napisano obzirom da im je ta politika veoma plitka) povećanja nataliteta.

Kada je pre nekoliko godina jedan vladika bacio anatemu na lekare i medicinske sestre koji izvode abortuse, ja sam se zgrozio.
Od tada pa na ovamo, svako mesto, svako selo, svaka opšitna dobila je po jednu novu crkvu, ali nije mi poznato da je naša crkva izgradila makar i jedan jedini dečiji vrtić.

Ili se možda varam?

Evo, dobili smo novog patrijarha - možda će on nešto uraditi i po ovim pitanjima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju