Nautika opšta... > Smeh nas je održao
Gomila zezancija
SALE NB:
Da, da, 2012, to po ovoj trenutno važećoj računici!
Pre toga su svi mislili da kraj dolazi 1956-e, pa kad se ništa nije desilo, našli kao grešku u računici, pa je sad 2012.
Živi bili, pa taj kraj dočekali!
Ja sam siguran da ću i 2013-e ploviti, a ako neko reši da broji ispočetka, nema problema, prihvaćam! :taunt:
Kapetan:
--- Citat: Dule 25, 01, 2010, 19:13:16 posle podne ---Kap, ja nisam rekao da se vode verski ratovi već da ratova ne bi bilo, ili bi ih bilo mnogo manje da nema verske mržnje. A ima je. I ta mržnja je najača. Pogledaj Bosnu sa tri vere... Najkrvavije je uvek tamo. Najveći zločini tamo...
Najveća zlodela čovek je napravio u ime i za svog boga. Ili verske poglavare.
I Pravoslavci, i katolici, muslimani... ma svi redom.
--- Kraj citata ---
bilo bi dule , ljudi od vere ne ratuju.. pa sto se srbi digose pod turcima ? zbog zuluma ? kako da ne , da nisu digli namete karadjordju i skoro mu stopirali izvoz svinja u Bec ne bi od rata nist bilo...
nema verskog rata , ako zakopate uvek cete naci razlog... I svetski (kolonije) , II Svetski direktna posledica prvog , Nasi ratovi preraspodela teritorija i slabljenje balkana zard racunicu amerike i evropske unije, kosovski boj krenuo murat da opljacka bec i evropu posto je vizantija u tom momentu vec opljackana od Djenovljana i Venecijanaca, bombardovanje 99te kupljen rat narko dolarima a i interesi siptara i amerikanaca se poklopili tako su obe grupacije profitirale od dovodjenja njihvih puelan na vlast...
verski rat - maximum je teroristicki napad, davno je proslo vreme Saladina ...
Kapetan:
--- Citat: Dule 25, 01, 2010, 19:55:07 posle podne ---Pa kako da nekoga ubediš da gine za tebe?
--- Kraj citata ---
obecas mu bolje sutra... vidi koliko narod trpi ove dahije pa se niko ne dize... ljudi se dizu tek kada su krajnje ekonomski unisteni ...
SALE NB:
--- Citat: Dule 25, 01, 2010, 19:55:07 posle podne ---Pa kako da nekoga ubediš da gine za tebe?
Ali nije problem ako je u pitanju to da se pogine u ime vere. Uvek ima onih koji bi carstvo zemaljsko da menjaju za carstvo nebesko. Ako nisu uspeli ovde, valjda će tamo zaslužiti bolje mesto :)
--- Kraj citata ---
Odgovor je prost. Strah.
Straše nas pričama iz prošlosti, uvrnutim i izopačenim "istinama" o ovom ili onom narodu, grupi ili rasi.
Da se Srbi nisu uplašili Ustaša (ne Hrvata), rata u Hrvatskoj ne bi bilo. Ali zato su smišljeno potencirani simboli, ikonografija, jezik, i pokliči sa jedne, a druge strane su prepričavane horor priče stare 50 godina, dok se svi nisu pošteno isprepadali. E, a onda je rat mogao da počne!
busa2:
gore pise "NEMA VEZE SA VODOM,ALI DA NAS MALO NASMEJE". Ovo nije za smejanje ni klipovi, ni vasa razmena misljenja opet srbi pametuju na svoju stetu .Lepo je biti autentican i zadrzati svoje izvorne obicaje ali samo sto je u skladu sa stvarnim izvornim obicajima i kulturom naseg naroda .Koliko sam ja naucio i sam spoznao nas narod je nekada vazio za :
miroljubiv ,gostoprimljiv,umerenog temperamenta i radan narod ,sto se u poslednjih 60 god malo promenilo pa sada u prvom planu ispada ISTICANJE NEGATIVNIH OSOBINA I LOSE PREDSTAVLJANJE SAMIH ODNOSA IZMEDJU NAS.Zasta nismo bas sve sami krivi ali se ni netrudimo da to ispravimo.Stoga mirni braco do lepog vremena pa stapove u ruke pa na takmicenje u lovu peseva (iako sam cuo da je tu kapetan sampion).
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju