Pa ja sam uvek u pirgadiki nalazio mesto.ne znam zasto ne valja visina mola.bokom se pristane sa unutrasne strane i lepo se stavi 4-5 bokobrana.mi smo prosle godine isli tamo 4 jedrilice i svi se lepo vezali.tamo se ne sidri ,ogromna je dubina.osim mozda iza kamenog valobrana, gde ima neka plazica.tu je ujedno i najsigurnije.mada nisam probao.
Pre par godina me na tim betonskim plutajucim molovima uvece uhvatila oluja koja je trajela sigurno 4 sata.
Dok je vetar duvao sa kopna bilo je

.al kad je okrenuo sa mora.bas se ljuljalo.mi smo prosli dobro,al ovi koji su bili sa spoljne strane pontona vezani,nekoliko vecih jedrilica,celu noc su se borili da se jedrilice ne razlupaju.ja sam zaspao.al posada broda sa druge strane mola je bila sva zelena.molovi se ljuljaju,a jedrilice skacu ,pa kako su molovi niski postoji mogucnost da brod talas nabaci na mol.oni su sa bokobranima u rukama u kabanicama celu noc dezurali..mi smo se malo ljuljali ,al nista strasno.nije mi jasno zasto u peljaru pise da se vezuje sa
spoljne strane mola. Ja tu dolazim posto ima

. taverna,sa tusem i plazicom ispod.
Na amuljaniju ni sam ne znam gde je dobro.izgleda da je jedino pravo i sigurno,ona ribarska luka.smrdi riba i sablasno je .al takvih sablasnis luka u gr ima gde hoces.ja sam spavao na molu ispred samog grada.tu ne valja.buka je neverovatna.muzika iz kafana celu noc,a mol je pun ljudi u ciklusima dok ide trajekt.a kasnije na kopno vozi neki brod koji pravi buku i talase na svakih sat.ima ona uvala izmedju ostrvaca na jugu.tu je izgleda

. ako je prognoza dobra.a na zapadu ima par uvala.i tamo znam da se spava na sidru,al meni ne deluje kao sigurno.
Gde si sidrio na amuljaniju