Nisam citao sve komentare pa neznam da li ponavljam nekoga pa se pravim pametan,ali moja ideja je sledeca,
Brusilicom oguli na najgorim mestima da dodjes do zdravog i dobit ces sliku stanja.Premeri komade lima ,preracunaj povrsinu i potreban materijal i dobit ces neku cenu koju ces morati da platis.
Sledece,
Brodovi u Americi na Floridi i Teksasu mogu da se nadju za 500,1000,2000 dolara u nekom

stanju.Kontejner kosta oko 4000dolara da se posalje,znaci do carine brod od 26ft moze da te izadje oko 7000-10000.U njemu vec imas opremu za upravljanje,motor u losem stanju ili nikakav,nekad i prikolicu.
Kada krenes u sredjivanje broda sa slike,samo za drvo ces platiti preko 2000 dolara,pokrivaci i sedista lagano 2-5 hiljada(ako hoces da je na nivou) i opremu za upravljanje oko 1500.
Brod od 40ft velicine moze kostati od 20.000 do 60.000 u renoviranju zavisi kako se sredjuje.Rezervoari za vodu i gorivo su u americi plasticni od 5-8 po galonu(skoro 4 l) a vareni aluminijumski da je testiran na pritisak 7-12 $ po galonu.
Mozes da prodjes jeftinije ako koristis takozvane blidere (kao na napumpavanje) .
Vidi da brod neuzme previse para a da na kraju zaglavis sa njim 5 godina u renoviranju.
Ako ga premeris dobro sa ostecenjima mozda i nece kostati previse da se zavrsi.
Ja sam u renoviranju vec drugi brod,samo ovaj mi je daleko(2600km) od kuce pa pripremam sve za njega da ga dovedem u plovno bezbedno stanje da bi ga doveo kod mene da se radi.Nista nije tesko ako je to bas brod u koji bi da ulijes pare,vreme,znoj i sve ostalo sto ide uz to.
Ovo sto sam pominjao brodove preko bare nije nerealno,sve se da zavrsiti
Pozdrav
Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk