E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha8 4T- Problem sa paljenjem

<< < (6/7) > >>

STG:

--- Citat: Kapetan  06, 05, 2017, 10:28:28 pre podne ---@Zox... ma skidali smo i cistili, sve je to ok ... ali niej dalo rezultata..

--- Kraj citata ---
Po svemu sudeci, verujem da ce se i Yamaha zapanjiti uzrokom kvara...

Kapetan:
@Zox gde procita da menjam karburator?
izmenjao sam karburatore izmedju dve moje Yamaha (imam dve identicne) i nije se pokazalo da su neipravni, ujedno su sredjeni/oprani...

pricao sam o eventualnoj zameni pumpe, a fals vazduh mi se cini kao najverovatniji... medjutim manometar nemam .. tako da cu za pocetak da promenim pumpu goriva, i da pokusam da proverim creva koliko se moze...

Kapetan:
:) a zamisli kako je meni ..
sad razmisljam koja apoteka na Karaburmi moze da ima veci izbor dugackih igala i spriceva bez gumenog dihtunga (benzin razbije tu gumu)... da kupim 3-4 komada da preguram sezonu :D

Zoran T:

--- Citat: Kapetan  06, 05, 2017, 09:25:13 pre podne ---gde se steluje saug ?

--- Kraj citata ---

Opcija 1--automat za saug je obicno pored karburatora (kao neka metalna bocica ili sl) a blizu motora i vezan je nekom sipkicom-polugicom za leptir sauga na karburatoru...na toj sipkici bi trebalo da ima navoj i matica za eventualno stelovanje...rukom je radi probe malo pomeri da otvoris saug 1-2mm da prodje malo i vazduha i goriva...ako je do toga nasteluj saug tako da kad je hladan tj zatvoren leptir ostane malo otvoren radi protoka...
   opcija 2--integtisan saug u dekli karburatora (kao neka pecurkica sa strane ili odozgo) a kratkom sipkicom povezano vertikalno za osovinu leptira tu nema stelovanja samo proba rukom...ako je do sauga na samom leptiru sauga ima 2 srafceta za stelovanje pa ga opet nastelujes leptir sa malo lufta zbog protoka...to je najverovatnije Mikumi karburator (japanska kopija webera)...slican problem sam imao sa weberom i automatskim saugom...piaggio free bio u pitanju...na minus palio na +25 palio a na 15 nece a suva svecica kao da ne dobija gorivo...probaj prvo rukom...

Kapetan:
Slikam danas ili sutra karburator pa kacim.. ako ne uspem da uhvatom packeta.

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju