E, ovako treba... > Restauracije

Princeza sredjivanje drugi krug

<< < (20/34) > >>

Terca:
Crni ti, kupio si dizel grejanje, i to baš onda kada izbacivaš pravi dizel motor da bi stavio kobajagi motor koji radi na benzin...  sajkaca

Čekao sam ovu reportažu, služba sve zna, ajkula te je "izdao" pre dve-tri nedelje.

Kako si namontirao/fiksirao pumpicu za gorivo, tj. da li se preko lima čuje kako kuca magnet dok radi?

vepar:
Pumpica je dosla sa nosacem koji je ceo od gume, bas je dobar, pumpica bukvalno lebdi u vazduhu... taj nosac sam zavrnuo za pod od dekinga ispod sanduka od motora koji je jako dobro zvucno izolovan i opet se cuje caktanje pumpe. Ali stvarno malo, ma skroz zanemarljivo...

Ako skupim 10k € za prekrajanje korita i zamenu masine za proizvodnju dima, smrada, buke i vibracije sa pravim motorom  ha lol ha lol  najmanji problem ce biti rezervoarcic od 10 -tak l dizela...

vepar:

--- Citat: Dora  04, 10, 2018, 09:51:31 pre podne ---Pročitao sam temu od početka  eek Za ne poverovati šta si napravio od brodića. Na stranu troškovi koje sam delimično sabrao i deluju za infarkt ostalo je entuzijazam za svaku pohvalu. Imao sam taj osećaj za neke aute svojevremeno, nadam se da ću se pelcovati od vas :)   llll

--- Kraj citata ---

Hvala na pohvalama, stvarno je ulozeno jako puno i truda i novca, a o zivcima i da ne pricam!

vepar:

--- Citat: Kolibri  04, 10, 2018, 09:26:57 pre podne ---Duguješ nam kad zahladni izveštaj kako greje. Za koju zapreminu prostora je predviđen uređaj.
Mene rešavanje ovog problema očekuje sledeće godine, ovu zimu sam na suvom.
Na prvu mi izgleda prihvatljivo i privlačno.

--- Kraj citata ---

Ostajo sam nocu da vidim kako se ponasa kada padne temperatura na 7-8c i radi isto kao i preko dana. Videcemo kako ce se ponasti oko 0c mada mislim da je 2.2kw sasvim dovoljno za plovila do 10-ak metara.

Bećar:

--- Citat: vepar  03, 10, 2018, 22:38:20 posle podne ---Međutim kada sam pozvao Bojana jedno 3 dana smo se vijali kada će doći samo da pogleda posao a onda me je odložio za još nedelju dana te sam se odvažio da samostalno uđem u ovaj poduhvat (kakve majstore imamo sve moramo sami da radimo) Tri četiri dana sam burgijao na brodu od 5 popodne pa do 3-4 ujutru. Dokupio sam za još jedno 100 € kablova, prodora, alu creva i kojekakvih sitnica i sve sam samostalno ugradio uz pomoć jednog prijatelja kome nikada ništa nije teško. Alu crevo fi 60 je bilo teško naći po nekoj normalnoj ceni i na kraju sam ga neočekivano našao u gumatiku!? Posao je bio baš težak, sve je nepristupačno i zavučeno... A Limovi debeli i nerealno tvrdi. O šumi kablova u razvodnom ormanu na koje sam dodavao osigurače da i ne govorim. Međutim trud se isplatio uređajje jednom rečju BRUTALAN!!! Skoro se ne čuje kada radi, bukvalno za 2 min zagreje brod i uđe u najslabiji režim rada. Goriva troši oko 100 g na sat i oko 2A struje vuče. Sam se pali, vuče gorivo, reguliše režim rada, jačinu ventilatora ma sve sam radi. Kontrola se vrši putem malog jednostavnog displeja.

--- Kraj citata ---

Jedno pitanje vezano za cevi ubacivanja i izvlačenja vazduha za webasto . Koji je razmak između usisne i odsisne rešetke ? Na fotografiji kabine, vidim samo jednu crnu pored termostata. A na drugoj fotografiji  ,kroz zid prolaze cevi  jedna pored druge .Idealno bi bilo da se druga rešetka nalazi diagonalno kod pramca ,da bi vazduh prelazio preko cele kabine. Ako su rešetke preblizu , uređaj uvlači već zagrejan vazduh i prebrzo prelazi u sporiji režim rada ,a da se prednji deo nije zagrejao ili klimatirovao.
Ako je položaj rešetke drugačiji , zanemari ovu priču  jh

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju