E, ovako treba... > Restauracije

Princeza sredjivanje drugi krug

<< < (4/34) > >>

vepar:
Hteo sam da vas pitam šta mislite koliko ću dobiti na brzini posle farbanja s obzirom da sada gotovo celim koritom imam sloj skoljki od jedno 2-3 cm debljine. A do sada su mi brzine kretanja bile oko 9 km/h (+ - brzina reke) na 1800 obrtaja. pričaju svašta ljudi od 20% pa do 50%! E da zaboravih da vam kažem sada znam tačnu težinu broda 4 300 kg !

zankiki:
Imao sam sličnu situaciju i dobio sam baš dosta na brzini, mada je 50% apsolutna naučna fantastika.
Ako si do sada imao 9, računaj da će biti 10-11

Inače, moj broj je kod majstor Bojana, koji mi već skoro deceniju odrađuje sve oko plovnih objekata.
To što za sve ove godine nisam bio kod drugog majstora dovoljno govori.

Jedino ume dosta da probija rokove zbog obima posla. Ali po završetku radova rezultat uvek bude bolji nego što sam i zamišljao, pa mu se sve prašta i vredi ga čekati  clap

STG:
Ideja je da poklopac pika/pregrade bude u ravni sa palubom, tj "u nuli".
Ocenite potrebne dimenzije otvora, a kanale u kojima ce se voda skupljati ostavite unutra (poklopac ide preko njih).
Iz njih crevo za odvod do boka, odakle bi voda curela u reku.
Jedini trik jeste kako resiti "sarke", tj da i one budu van gazne povrsine (opet ti prsti...).

zankiki:

vepar:
Stigli poručeni delovi a u subotu je i prepravljen prozor, na samom brodu je napravljen U profil oko prozora kako voda ne bi slivala unutra, teško mi je da ovo objasnim, videćete na slikama kako sam to rešio, mislim da sada nema šanse da procuri.

Imao sam veliku dilemu kako da montiram merdevine za ulazak izlazak iz vode na krmenoj platformi. Problem je što je krmena platforma ujedno i rezervoar. Razmišljo sam se da ih unitujem ali se plašim da ne dobijem vodu u rezervoar jer cela krmena platforma utone u vodu pri vožnji. O varenju na rezervoar sam se naslušao puno priča o eksplozijama, kao i o tome da se prohrom teško vari. Međutim polako sa običnim CO2 aparatom (oko 200A) i pec po pec uz stalno hlađenje preživesmo varenje na rezervoar, tako da su sada i merdevine za izlazak iz vode montirane.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju