Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Fisherman
LSI:
На сликама се види да је човек радио онако како је Милета радио на пасари. То је вероватно најбољи начин али и највећи по сложености захвата.
Ја сам пре неки дан читао како је то урадио један човек у Америци.
Он није подизао горњи део, него је из кокпита исекао унутрашњу страну крмене плоче.
Ту је важно урадити то на прави начин. Неки људи су пластику секли на местима где се крмена плоча спаја с боковима корита. То није добро решење јер је после теже направити јак спој.
Овај "мој" је резове направио на неких десетак центиметара од бокова. Врло је једноставно извадио даску, обзиром да је била трула и да се распадала. Убацио је нову и онда све то ламинирао у више слојева. На тај начин није нарушио везе између крмене плоче и бокова корита, а завршио је посао.
LSI:
Онај "мој" Амер је секао с унутрашње стране.
Ја се нешто мислим - а како би било да се исече спољашња оплата на крми па да се са задње стране приђе дасци?
Убацити даску па све поново ламинирати у више слојева...
oblak:
Ne lozi Lazo coveka iz internet iskustva, to je ogroman posao za amatera i mora se odvojiti kontrastampa. Druzr resi psiholoske razloge hladnim pivom a tvojoj dasci nista ne fali ako ne zvace i nema pukotine. Slusaj, ima delova za camce al za nas nema. Uzivaj i ne rqzmisljaj, ako se pojave pukotine na spoljnjoj oplati radices.
LSI:
--- Citat: oblak 25, 04, 2017, 11:49:57 pre podne ---Ne lozi Lazo coveka iz internet iskustva, to je ogroman posao za amatera i mora se odvojiti kontrastampa. Druzr resi psiholoske razloge hladnim pivom a tvojoj dasci nista ne fali ako ne zvace i nema pukotine. Slusaj, ima delova za camce al za nas nema. Uzivaj i ne rqzmisljaj, ako se pojave pukotine na spoljnjoj oplati radices.
--- Kraj citata ---
Ни на крај памети ми није да човека наведем на нешто. Само сам пренео једно другачије искуство. Зоран ће морати сам да одлучи.
Мој први коментар био је, након што је написао да пошто је уклонио одвртачем оно што је било труло код отвора, да мислим да даска даље од тих отвора није упила много и да би могла бити и даље поуздан носач.
Zoran T:
Samo da probas kroz te zadnje poklopce da pridjes krmenoj dasci iznutra pa u visini kljesta izbusi par rupica kroz unutrasnji laminat i malo da uhvatis sper ko sto je maverik objasnio..ako ti je piljevina cista od spera daska ti je gore jaka i dobra a samo u donjem delu truli...povecaj tu plastiku ispod motora ako vec ne mozes iznutra a ti je ojacaj spolja..busi kroz nju te nosace ili rupe sta vec imas nazad a. tamo gde ne stize produzetak za te platforme ili merdevine a gde im se nosaci kace za krmeno zrcalo dodaj podlosku izmedju zrcala i nosaca od materijala sto si ojacao da to bude u ravni...tebi to od nekud prima kisu toliko mokra za tri meseca...stoji na prikolici pa probaj da dignes rudu u vis da nema vode u njemu...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju