E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Silikon za lepljenje sonde dubinomera??

<< < (6/10) > >>

zankiki:
Umanji se funkcionalnost sigurno... Izgubi se deo signala kroz plastiku...
Sigurno da slabije prikazuje ribu, ali za dubinu i konfiguraciju dna radi odlično.

Ja sam na sonaru to za ribu svakako uvek držao isključeno, i dok mi je sonda bila u vodi. Više te zbuni nego što pomogne.
A na osnovu konfiguracije dna možemo naći mesto gde mislim da bi riba trebala da bude  eek

Sa naglaskom na trebalo  ha ha

Bakara:
E to, isto razmišljamo. A i ako vidim da radi baš mnogo slabije, izvadiću sondu iz silikona i premestiću je kod zadnje platforme, to bar nije teško.

zankiki:
Vidi, ja nisam montirao u brodu jer mi je teško da bude na zadnjoj platformi.
Montirao sam je u špic, jer se neretko dešava da mi je ispod pramca 1 metar, a kod zanje platforme 5.
A mnogo volim da se šunjam po dunavcima i plićacima, mnogo puta sam se i nasukao, pa mi je zgodno da znam koja je dubina ispod pramca.

broker975fx:
 Zato je sonda kroz trup zakon. Ja moju drzim sa strane blize pramcu, pametnije resenje nisam nasao. Radilo je tu sasvim korektno ali je skupljal i djubre pa je cesto moralo da se cisti, na kraju je led odneo sve i sada pravim sistem za podizanje, glupo izgleda ali sta da se radi

Bakara:
Danas sam uzeo silikon, acetatni obican, kao sto je Oblak rekao da bih montirao sondu unutar korita. Prvo sam stavio sondu pored camca u vodu da bih video koja je dubina, i da li ce biti neke razlike nakon montaze. Onda sam ocistio deo korita gde ce da bude sonda, i istisnuo celu tubu silikona jer je tu korito pod uglom. Stavio sam je u prednjem delu korita, negde u prvoj trecini bas zbog onoga sto kaze Zankiki, a i tu mi nije veliki gaz vec tek od sredine pa do kraja, gde ide sa 50cm na 70cm.

Dobra stvar je sto sam imao neku mini libelu, privezak, pa sam sondu podesio veoma precizno. Za sad radi bez problema, a provericu i sutra kad se sve lepo osusi.

Evo kako to izgleda, ribe izgleda da nema na ovom mestu sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju