E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Silikon za lepljenje sonde dubinomera??

(1/10) > >>

oblak:
Na starom plasticnom brodu sam silikonom zalepio sondu i radila je kao da je u vodi. Nazalost, zaboravio sam koji sam koristio silikon i neki dan zalepim sondu na dno obicnim acetatnim silikonom u novom brodu. Dok je silikon bio vlazan sonda je tacno radila, sutradan kad se osusio prestala je da ocitava vrednost. Da li neko zna koji silikon treba koristiti?

tangabravo:
A zar nebi bilo sigurnije i dugovečnije da se upotrebi ona plastika što se topi pomoću pištolja. ( ubaci se topljiva plastična masa u obliku šipčice u pištolj za to napravljen i kada se upali on topi plastiku po principu švajs aparata ) ako su sve povšrine glatke i neporozne , pošto plastika nehvata porozne površine. Moj poznanik je stim " vario" oštećenje na trupu i drži ko novo

Alexa:
Ja sam kod sebe na brodu postavio u dno korita (tako je i ranije bila stara postavljena), napravio sam jednu plasticnu posudu (bez dna), obrezao je pod kosinom prema dnu broda i zalepio malo kvalitenijim silikonom. U nju sam spustio i prisrafio sondu dubinometra. Najpre sam nalivao parafinskim uljem ali sam kasnije video da moze i obicna voda. To iz razloga sto nisam bas najbolje zalepio posudu pa mi pomalo curi, odnosno gubi tecnost. Kad nema tecnosti, ne pokazuje dubinu, kad ima, sonda radi besprekorno. Po meni to je najzgodniji nacin jer nema busenja korita broda. Jedini nedostatak je sto ne pokazuje tacnu temperaturu vode ali, meni to ne znaci puno. Jos da napomenem da sonda mora biti postavljena vertikalno u odnosu na vodenu liniju. Pokazuje isto i ribu, prakticno nema razlike da li je usrafljena ispod broda ili ovako.

Kapetan:
to je unutrasnja montaza sonde ?
daj slike slusam sam al nikako da vidim kako to izgleda

ono sto znam jeste da ne smeju mehurici vazduha da see pojave izmedju sonde i dna camca..

kole:
Ja sam zalepio dvokomponentnim epoxi lepkom. Radi odlično.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju