Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Regata Vode Vojvodine 2016/2017.
DuleN:
RECNI VUK odmara dusu a i telo nakon regate....
srsa:
Чекај, јел то значи да се Лаза вратиоса регате? sha
DuleN:
--- Citat: srsa 02, 07, 2017, 17:03:57 posle podne ---Чекај, јел то значи да се Лаза вратиоса регате? sha
--- Kraj citata ---
Jao Srso, ne da se vratio, nego se i razvratu odao... Danas porucuje ciganima "ajde Dano kucu da prodamo"... Ja cutim a zao mi tako lepa porodica da upadne u takvu krizu...
Ma nemam sta da kazem, bice malko kasnije ponovo video kao dokaz kolko nam se Laki odao porocima....
DuleN:
Prvo sam sat vremena trenirao cigane i Svabu Armina da se desi ovo:
A onda je Laki dovoe profesionalce da pevaju:
LSI:
--- Citat: srsa 02, 07, 2017, 17:03:57 posle podne ---Чекај, јел то значи да се Лаза вратиоса регате? sha
--- Kraj citata ---
Јесам, Срсо, вратио сам се јуче, нешто пре пола дванаест али нисам стигао да се јавим раније. А сад, кад видим како ме је Дуле "опањкао", питам се да ли да се и јављам?
Дакле, пут од Бечеја до Арадца протекао је без проблема. Уз повремен чеони ветар и таласе и уз задржавање због пролаза кроз преводницу, стигао сам у Арадац међу првима и лепо се привезао.
Успут, десила ми се још једна ствар по први пут - водена трава ми се уплела око пропелера, непосредно пре Новог Бечеја, тако да сам морао да искључим мотор и пропелер ослободим напасника.
Искористићу прилику да се захвалим нашем пријатељу с форума, Миодрагу, који ми је дозволио да се пре уласка у преводницу, вежем за његов брод "Саша" па ми је тако олакшао улазак јер сам овог пута био сам на чамцу, а с мојим искуством, то је велико искушење. У самој преводници смо се развезали па сам се увукао у једну рупу поред левог зида, где ми је, опет, помогао Миливој са "Милве2" који је привезао мој прамчани коноп за свој брод, тако да сам ја пазио да неко не налети на мој мотор. Ипак, све је прошло без икаквих проблема. Зато се на овом месту захваљујем и Миливоју и његовој супрузи Валерији која је с крме њиховог брода пазила да мој чамац не удари њихов мотор.
У самом Арадцу провели смо лепо послеподне али негде предвече мој "метеоролог" је послао депешу - бол у левом рамену најавио је још једну промену времена. Небо је било ведро, није се дало наслутити да би могла киша али моје раме не лаже. Како је вече одмицало, бол је бивао све јачи, толико да на крају, осим што сам осећао бол, нисам осећао да имам леву руку.
А требало је поставити шатор и поставити кишну цираду...
На крају, морао сам понос да гурнем у комору чамца и да замолим пријатеље, које сам упознао на регати, Радета и Бору, за услугу, да ме пусте да преспавам код њих у кокпиту њихове моторне једрилице марке МекГрегор. И њима се захваљујем на разумевању и предусретљивости.
Имам пар фотографија снимљених тог дана
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju