Планови су планови, а стварност је стварност.
Радови планирани за крај марта, дочекали су средину априла. Ево, данас сам био у Сланкамену са једним мојим пријатељем који се разуме у жице.
Као што сам и мислио, било нам је потребно нешто око два сата да распетљамо жице и да их поново "спетљамо". Онако како Бог заповеда.
Сад имам напон на сонару, ради прекидач и укључује и искључује јарболно светло беле боје на крми. Има напона и у утичници за пуњач.
Ипак, још не знам да ли обртомер ради или не ради.

Купио сам прошле године оригинал Хондин обртомер, истина полован али од човека за кога верујем да ми не би намерно продао неисправан уређај. Уз обртомер, добио сам од њега и сноп жица и упутство да само "спојим боју на боју". То сам и урадио али обртомер прошле године није радио, а како чамац није у води а нисам имао начин да пропелер и усиснике гурнем у неко буренце, нисам стартовао мотор, па не знам ни да ли обртомер ради или не сад кад су жице постављене како треба.
Остаје да се стрипим до следеће недеље - мислим да нећу издржати и да ће чамац следеће недеље бити поринут у воду. А онда... погледаћемо истини у очи. Или ради... или не ради!
Ипак, искористићу прилику да питам оне који би могли да знају више о томе: - Има ли на мотору (Хонда 25) неки давач, нешто без чега обртомер неће радити, чак и ако има напона?
Размишљам о томе да, осим жица којима је уређај повезан, можда има још нешто на шта треба обратити пажњу...
И има још две ствари које сам купио али данас нисам стигао да поставим.
Купио сам један филтер за гориво. Личи на неки велики суд, са чашом на дну, која се може одврнути да би се избацила накупљена вода, и има уложак, филтер, који се мења кад се запрља.
Морам да смислим како да га поставим, где да га причврстим а да не бушим рупе на чамцу.
Купио сам и једну малу каљужну пумпу коју такође треба монтирати. Верујем да ћу и њу поставити пре спуштања чамца у воду.
Ето, нешто је урађено, нешто ће бити урађено.
Можда и пумпу и филтер поставим у понедељак. Звали ме ови моји из марине да се нађемо у понедељак уз неки котлић у коме ће се припремати гулаш, па мислим, док се гулаш скува, могу се те две ствари урадити и чамац ће бити спреман за поринуће. Ипак, све је у Божјим рукама - ако он у понедељак одобри радове, биће а ако не, неће бити.
Него, ако је у понедељак "црвено слово" у календару, да ли је грех монтирати филтер и пумпу? Да ли ће Бог разумети да то мени није никакав посао, већ само активност која води до душевног мира и спокојства? Жена ми каже да могу да радим али ко ће женама веровати? Можда хоће да ми обезбеди место у паклу...