Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Od maja do novembra 1 deo (poslednja plovidba sa Bapketom)

<< < (2/6) > >>

cira58:
    Ispod Titelske plaze pronasli smo mesto gde cemo pristati. Mislili smo ostacemo najvise dan dva. Ali titelski burek nam je produzio boravak, ostadosmo vise od deset dana. Vezani za obalu gde niko nepeca. Naravno nama su stapovi bili u vodi ali nismo ni obracali paznju na njih. Imali smo po neku belu ribu ali smo najvise przili kedere i pili pivo JELEN. I tamo gde se nenadaš dobijes ono sto prizeljkujes.

cira58:
    Voda je postajala sve mutnija i mutnija. Da li da udjemo u Begej ili da odemo na 25 kilometar gde Vlada Košava boravi i ima dobre ulove. Ali nam se neda jer na tom mestu, koje inace nije mesto za pecanje pocese smudjevi da se javljaju.

cira58:
    Počesmo mi u Titelu da se druzimo sa stanovnistvom a najvise sa Ruzom mesarkom. Umesto ona nama da da ribu mi smo njoj davali, a dobijali slaninu. Negde oko 8 juna pojavi se TISKI CVET i riba prestde da radi. Uzivali smo u njegovoj igrariji na vodi a i malo komentarisali.

cira58:
     Krenusmo iz Titela prema 25 kilometru. Lepa plovidba, na obali vidimo grupu pecaroša a medju njima Travolta. Odkud on ovde, pošo il da nas špijunira il da se uveri da šaran radi ? Vezasmo se za veliko drvo u vodi, a sonar nam pokazuje veliku dubinu i puno riba. Bapketu još u Titelu zdrastveno stanje je počelo da se pogoršava. Krenuo je zdrav. Malo smo se zabrinuli, slabo je jeo, ali je ipak nalazio snage da bude duhovit. Nekoliko dana smo bili vezani i povremeno nesto upecali. Čak je i BELA LADJA prošla sto je retkost.

cira58:
     Sa 24 krenusmo na 35 kilometar Tise. Podelismo se. Pišta i Bapke na desnoj a ja na levoj strani Tise. Voda nikad mutnija, nemoze se ni kupati koliko je prljava nosi sa sobom blato. Bapketu loše i mi mu predlazemo da pozove sina da doje po njega. Nazalost tako je i bilo, Bapketu je ovo bila poslednja plovidba Tisom. Zivot nauticara ribolovca nije bas dug. Nemojte da vam brodići sluze da se vozite samo u dometu svojih marina.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju