Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Od maja do novembra 1 deo (poslednja plovidba sa Bapketom)

<< < (3/6) > >>

zankiki:
Mali savet. Kad saltavljas link sa youtube, obrisi slovo s iz https, znaci nek bude samo http.
Onda ce postaviti video na istoj stranici na kojoj pises, a ne samo link ka videu.

cira58:
    Tisa kad zamuti dugo joj treba da se izbistri. Dogovaramo se ? Bapke je otisao, ekipa je smanjena. Ja predlazem da odemo bar u Novi Becej lep grad. Plovimo. Pišta na jednoj strani ja na drugoj, preskacemo Aradac i prvi put nestajemo tu. U glavi nam i dalje nas drug, znamo da nije dobro.

cira58:
      Stajemo tik ispod brane. Tisa nadošla velka, Pišta se odma baca na branje dudinja i nekih šljiva (nekrade sve to uz samu obalu) Prenoci cemo ovde a sutra preci prevodnicu. U toku noći na durdubaka dobijamo 2 soma od 5 i 11 kila. Plan se menja ostajemo do daljnjeg. Ribu prodadosmo restoranu u N. Bečeju. Preko puta nas je naselje (vikendasi) a iznad nas dvoica nišlije u šatoru više od mesec dana borave tu. Zadovoljni su ulovom kad su toliko dugo tu i jos ostaju. Pecamo preko dana ali uglavnom ništa. Mora da su ona dva soma zalutala ? Ipak nesto se dešava. Vikendasi prelaze na našu stranu i grabuljaju. Vide da im od nas ne preti nikakva opasnost. Mi cutimo, gledamo. U razgovoru sa nišlijama saznajemo da oni grabuljanjem dnevno uvate i po 80 kila ??? Pišta i ja skupljamo nase igracke i prelazimo branu.

cira58:
     Brzo smo i to završili, prešli branu. Uplovljavamo u marinu Gradište tu je glavna Djurdja. Pokusavam da se telefonom najavim, ali bez uspeha. Pristajemo neko nam pomaze od clanova. Doznajemo da Djurdje više nema par meseci pre toga je umrla. Njen muz nas prihvata i saznajemo detalje. Ovde nema pecanja mnogo je mutno. Ostajemo 2 dana dobro se snadbevamo, ko da sveta skoro videti necemo ( a nekako i u to vreme bese penzija ) Krecemo u Becejsku prevodnicu.

cira58:
     Ulazimo u kanal DTD čist, temperatura vode 25 stepeni. Plan je doci do Srbobrana. Posle predjenih desetak kilometara Pištin motor se puši. Voda i ulje pomesano to je naša konstatacija. Ima dosta da plovimo, nigde nikog. Stajemo, kupamo se, milina voda pretopla. Ribe na sonaru nema. Predvece stizemo u Srbobran. Prelepo mesto za vezivanje, ispred nas max. TRi dana smo sedeli kao turisti, upoznali mestane sprijateljili se. Pomogli nam pri popravci dobri neki ljudi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju