Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Od maja do novembra 1 deo (poslednja plovidba sa Bapketom)

(1/6) > >>

cira58:
 25648    Docekasmo taj maj 2016, i po dogovoru Pišta, Bapke i ja trebali smo da krenemo Dunavom u Tisu. Na Tisi bi boravili jedno vreme a potom usli u kanal DTD i izasli ponovo na Dunav kod Bogojeva. Onda bi uzvodno krenuli prema staklari gde nam je bio cilj. Tamo smo trebali sacekati Armagedona i Točketa, i zajedno da se vraatimo za Beograd. Prva destinacija odakle krecemo je paradajz ostrvo. Posto je Dunav nosio sve i svasta, malo smo se strpili i sacekali da to prodje.

cira58:
     Krenuli smo. Pišta i ja vezani a Bapke malo kasni za nama. Po planu treba da stanemo preko puta govedjeg broda. Prelepo, sam osecaj da ce mo se vratiti u kasnu jesen. Dunav je u nadolasku a mi ipak reseni da idemo nagore.

cira58:
    Govedji brod prekoputa. Mi se vezujemo za obalu, mozda bas na Dedinom mestu ? Zabacujemo stapove reda radi, pecamo na šecerac i na kedere. Mnoge ribe su jos u zabrani. Poštujemo to što se vidi i u prilogu. Ferenc ili ti Pišta ovakve ribe pušta i kad nisu u mrestu. Bapke mu pomaze. Prespavali smo bez da nas je bela ladja ljuljala puno.

cira58:
    Krenuli smo sa Beljarica naravno uzvodno prema Belegišu. Voda u malom nadolasku. Plan je da na Belegiškim adama ostanemo bar nedelju dana. Ali na Bapketov predlog skratili smo plan i posle prespavane noći krenuli u Tisu. U Tisu smo ušli i stacionirali se preko puta 1 kilometra, po predlogu Voje iz Indjije koji tu stalno peca. Bilo je ulova, bilo je i spremanje PIŠTINIH PLJESKAVICA. Nekako u to vreme vojska Srbije je izvodila nekakve vezbe pa su nas cesto uznemiravali. Pošto se Tisa pocela mutiti resili smo da odemo u Titel i snadbemo se gorivom i ostalim potrepštinama.

deda:

--- Citat: pobunjenik  21, 01, 2017, 21:36:33 posle podne ---    Govedji brod prekoputa. Mi se vezujemo za obalu, mozda bas na Dedinom mestu ? Zabacujemo stapove reda radi, pecamo na šecerac i na kedere. Mnoge ribe su jos u zabrani. Poštujemo to što se vidi i u prilogu. Ferenc ili ti Pišta ovakve ribe pušta i kad nisu u mrestu. Bapke mu pomaze. Prespavali smo bez da nas je bela ladja ljuljala puno.

--- Kraj citata ---

Tu ste negde! Metar gore , metar dole!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju